• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 16:16, 12.09.2024


Ministru prezidente Evika Siliņa ceturtdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ar kuru apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.


preses foto

Ministru prezidente pateicās V. Zelenskim par sirsnīgo uzņemšanu Ukrainā, kā arī Ukrainas tautai par tās drosmi un vizītes laikā saņemtajiem daudzajiem labajiem vārdiem par Latviju. Premjere apliecināja, ka Latvija turpinās atbalstu Ukrainai, kas cīnās par savu brīvību, cilvēkiem, Eiropas vērtībām un drošību. Ukrainu atbalsta visa Latvijas sabiedrība, uzsvēra E. Siliņa.

Amatpersonas pārrunāja Ukrainas plānus par otrā Ukrainas miera samita rīkošanu, kā arī Ukrainas eiroatlantisko integrāciju. Ministru prezidente uzsver, ka Latvija atbalsta Ukrainas ceļu, lai tā kļūtu par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti. Latvija arī turpinās iestāties par Ukrainu Apvienoto Nāciju Organizācijā un citos starptautiskajos formātos, lai Ukraina saņemtu pēc iespējas lielāku un ātrāku finansiālo, humanitāro, politisko un cita veida atbalstu.

Ministru prezidente sarunā ar V. Zelenski atzinīgi novērtēja Ukrainas operāciju Kurskas reģionā, kas Ukrainai devusi iniciatīvu, aizstāvoties pret agresorvalsti Krieviju.

"Mūsu pagātne atšķiras, bet mūsu kopīgā nākotne ir eiroatlantiskajās struktūrās - brīvo un demokrātisko valstu saimē. Ukraina ir nesusi smagus upurus un varonīgi cīnījusies, aizsargājot pašu svētāko, kas jums pieder - savu valsti, zemi un brīvu tautu. Latvija vienmēr būs Ukrainas draugs, un mēs rīkosimies kopīgi, lai sasniegtu Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru," uzsvēra E. Siliņa.

Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP gadā. E. Siliņa pārrunāja 2024.gada trešo militārā atbalsta pakotni Ukrainai, Latvijas un Lielbritānijas vadītās dronu koalīciju, kā arī 2025.gada militārā atbalsta gatavošanu un Ukrainas rekonstrukcijas projektus. 2024.gada trešajā pakotnē būs rotas lieluma izlūkošanas kaujas kāpurķēžu bruņutehnikas vienības (CVRT), droni, karavīru individuālais ekipējums un kaujas inženieriem paredzētais aprīkojums. Tāpat Latvija šogad turpinās apmācīt un ekipēt kopumā aptuveni 4000 Ukrainas karavīru, un līdzīgs skaits tiks apmācīts arī 2025.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Lasiet arī

Sabiedrība Edgars Rinkēvičs tiksies ar Olenu Zelensku

Valsts prezidents E. Rinkēvičs kopā ar Ukrainas prezidenta kundzi O. Zelensku kopīgi atklās starptautisko konferenci "Krievijas karš pret bērniem".

Pasaule “Latvijas uzņēmumi aktīvi iesaistās Ukrainas atjaunošanā» - Kariņš

Ministru prezidents piedalās Ukrainas atjaunošanas konferencē.

Sabiedrība Urzula fon der Leiena šodien apmeklēja Rīgas Stradiņa universitāti

Eirokomisijas prezidente viesojas Rīgā, kā Eiropas Tautas partijas līdere.

Pasaule Kariņš dodas pie Blinkena

Ārlietu ministrs darba vizītē apmeklēs ASV.