• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins ticies ar Mongolijas prezidentu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:22, 03.09.2024


Krievijas diktators Vladimirs Putins otrdien Ulanbatorā ticies Mongolijas prezidentu Uhnaginu Hurelsuhu, un tā ir Putina pirmā vizīte Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) dalībvalstī kopš pagājušajā gadā tika izdots orderis viņa aizturēšanai saistībā ar Ukrainas bērnu nelikumīgu deportāciju.



Putinu sagaidīja goda sardze, kad viņš iepriekšējā vakarā nolaidās galvaspilsētā, lai sāktu augsta līmeņa braucienu. Pēc tam viņš tikās ar Mongolijas prezidentu Ulanbatoras iespaidīgajā Čingishana laukumā.

Ukraina apsūdzēja Mongoliju līdzatbildībā par Putina kara noziegumiem, kad Mongolijas varasiestādes viņu lidostā neaizturēja.

Kijiva bija mudinājusi Mongoliju izpildīt apcietināšanas orderi, savukārt SKT pagājušajā nedēļā paziņoja, ka visām tās dalībvalstīm ir pienākums aizturēt tiesas meklēto personu.

Praksē maz ko var darīt, ja Ulanbatora neizpildīs šo prasību.

Mongolijai, kura atrodas starp autoritārajām lielvalstīm Krieviju un Ķīnu, ir ciešas kultūras saites ar Maskavu, kā arī ļoti svarīgas tirdzniecības attiecības ar Pekinu.

Padomju laikā tā atradās Maskavas pakļautībā. Kopš Padomju Savienības sabrukuma 1991.gadā tā ir centusies uzturēt draudzīgas attiecības gan ar Kremli, gan Pekinu. Valsts nav nosodījusi Krievijas iebrukumu Ukrainā un ir atturējusies no balsošanas par konfliktu ANO.

Kremlis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka tas nav nobažījies, ka Putins vizītes laikā tiks arestēts. Krievija neatzīst SKT jurisdikciju.

Mongolijas valdība nav komentējusi aicinājumus apcietināt Putinu. Taču prezidenta Hurelsuha preses pārstāvis svētdien sociālajos tīklos noliedza ziņas, ka SKT ir nosūtījusi vēstuli ar lūgumu izpildīt orderi, kad viņš apmeklēs valsti.

Organizācija "Amnesty International" pirmdien brīdināja, ka Mongolijas nespēja arestēt Putinu var vēl vairāk iedragāt SKT leģitimitāti, vienlaikus viņu iedrošinot.

"Prezidents Putins ir bēguļojošs no tiesas," paziņoja "Amnesty International Mongolia" izpilddirektore Altantuja Batdorža. "Jebkurš ceļojums uz SKT dalībvalsti, kas nebeigsies ar arestu, veicinās prezidenta Putina pašreizējo rīcības kursu, un tas jāuzskata par daļu no stratēģiskiem centieniem graut SKT darbu."


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Putins pateicas Ziemeļkorejai par atbalstu

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien vizītes laikā Ziemeļkorejā paziņoja, ka "novērtē Ziemeļkorejas atbalstu", ziņo Krievijas mediji.