• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ABBA iebilst pret viņu mūzikas izmantošanu Trampa kampaņā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:00, 30.08.2024


Bijušās zviedru popgrupas ABBA dalībnieki ir iebilduši pret to, ka šīs grupas mūzika tiek izmantota Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņas veicināšanai bez viņu atļaujas.


x.com/ABBA
Foto: twitter

ABBA dalībnieki ir pieprasījuši, lai Trampa kampaņa nekavējoties dzēstu videoierakstus, kuros redzama šīs grupas hitu, tai skaitā "The Winner Takes It All" un "Dancing Queen", "neatļauta" izmantošana nesen rīkotā mītiņā. Kampaņa ar šiem video bija dalījusies tiešsaistē.

Arī citas mūzikas zvaigznes, tostarp grupa "Foo Fighters" un dziedātāja Selīna Diona, ir protestējušas pret viņu dziesmu izmantošanu Trampa kampaņā.

"ABBA ir nesen atklājusi viņu mūzikas un video neatļautu izmantošanu Trampa pasākumā, kura videoieraksti parādījušies tiešsaistē. Tā rezultātā ABBA un tās pārstāvis ir nekavējoties pieprasījuši šāda satura aizvākšanu un dzēšanu. Nav saņemts nekāds pieprasījums [atļaut šī satura izmantošanu], līdz ar to nav dota nekāda atļauja," teikts ABBA vārdā izplatītā paziņojumā.

ASV rokgrupa "Foo Fighters" pirms tam paziņoja, ka Tramps izmantojis tās dziesmu "My Hero" kampaņas mītiņā pagājušajā nedēļā.

Uz sociālajos medijos uzdotu jautājumu, vai grupa atļāvusi Trampam izmantot šajā pasākumā 1997.gadā tapušo dziesmu, "Foo Fighters" īsi atbildēja: "Nē."

Grupas preses sekretāre vēlāk pavēstīja ziņu aģentūrai PA, ka ""Foo Fighters" netika lūgta atļauja, un, ja tā būtu lūgta, tā netiktu dota".

Selīnas Dionas komanda nosodīja Trampu par viņas klasiskās dziesmas "My Heart Will Go On" atskaņošanu kampaņas mītiņā šomēnes.

Dionas komanda viņas un viņas ierakstu kompānijas vārdā publiskoja paziņojumu, kurā teikts, ka "nekādā veidā" nebija atļauts izmantot šo dziesmu, piebilstot: "Un tiešām, ŠO dziesmu?"

Grupas "Smiths" ģitārists Džonijs Mārs pirms tam šogad bija kritizējis Trampu par šīs grupas hita "Please, Please, Please, Let Me Get What I Want" atskaņošanu kampaņas mītiņā.

2018.gadā grupas "Aerosmith" dalībnieks Stīvens Tailers nosūtīja vēstuli toreizējam prezidentam Trampam, pieprasot izbeigt šīs grupas dziesmu atskaņošanu politiskos pasākumos. Viņš bija nosūtījis vēstules Trampa kampaņai ar šādu prasību arī 2015.gadā.

Prasības Trampam izbeigt attiecīgu mūziķu vai grupu garadarbu izmantošanu izteikuši arī mirušo mūziķu Prinsa un Toma Petija mantojuma pārvaldnieki, dziedātāja Rianna, bijušās grupas "Black Sabbath" dalībnieks Ozijs Osborns, grupa "Rolling Stones", Nīls Jangs un grupa "Linkin Park".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Pasaule Tramps intervijā ar Masku atkārto savas iecienītās sazvērestības teorijas

ASV eksprezidenta Donalda Trampa interviju ar tehnoloģiju magnātu miljardieri Īlonu Masku platformā "X" pirmdien uz 40 minūtēm aizkavēja tehniskas kļūmes, bet saturiski tā nekādus pārsteigumus nenesa.

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.

Pasaule Baidens šaubās par mierīgu varas nodošanu, ja Tramps zaudēs vēlēšanās

Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens intervijā raidorganizācijai CBS sacījis, ka nemaz nav pārliecināts par mierīgu varas nodošanu Kamalas Herisas rokās gadījumā, ja republikāņu kandidāts Donalds Tramps zaudēs novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Pasaule FIB identificējis uzbrucēju, kurš ievainoja Trampu

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) svētdien pavēstīja, ka šāvējs, kurš priekšvēlēšanu mītiņa laikā ievainoja republikāņu Baltā nama kandidātu Donaldu Trampu, bijis 20 gadus vecais Tomass Metjū Krukss no Pensilvānijas štata.