• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pirmajam 6.janvāra iebrucējam ASV Kapitolijā piespriesti 53 mēneši cietumā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:30, 28.08.2024


2021.gada 6.janvāra nemieru dalībniekam, kurš pirmais iebruka ASV Kapitolijā, ir piespriests 53 mēnešu cietumsods par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, otrdien paziņoja prokurori.



47 gadus vecais Maikls Spārkss bija "pats pirmais nemiernieks, kurš iekļuva ASV Kapitolija ēkā 2021.gada 6.janvārī," paziņoja prokurori, atsaucoties uz pierādījumiem.

ASV apgabala tiesnesis Timotijs Kellijs piesprieda Spārksam 53 mēnešus cietumā un 36 mēnešu uzraudzību pēc atbrīvošanas, kā arī 2000 ASV dolāru naudassodu par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, tostarp par ieiešanu ierobežotas piekļuves ēkā un sabiedrisko kārtību traucējošu un graujošu uzvedību šādā ēkā.

Saskaņā ar ASV Tieslietu ministrijas datiem vairāk nekā 1488 cilvēki ir apsūdzēti par noziegumiem, kas saistīti ar ielaušanos ASV Kapitolijā 2021.gada 6.janvārī.

ASV Kapitolijs 2021.gada 6.janvārī kļuva par vardarbīga uzbrukuma vietu, kad tur iebruka toreizējā ASV prezidenta Donalda Trampa piekritēji, mēģinot izjaukt Džo Baidena uzvaras prezidenta vēlēšanās apstiprināšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.

Pasaule Politico: ASV apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM

ASV administrācija apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile), kas tiek palaistas no iznīcinātājiem F-16, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".