• Sanda,
  • Sanija,
  • Sanita,
  • Santa
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:18, 28.08.2024


Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludinājusi meklēšanā bijušo Saeimas deputātu Juri Jurašu, kurš kopš 2022.gada marta brīvprātīgā kārtā pievienojies Ukrainas aizstāvjiem.


Foto: Facebook

Tiek norādīts, ka apsūdzību pret Jurašu apstiprinājusi "Doņeckas tautas republikas prokuratūra", apsūdzot viņu "algotnismā" un "apzināti nepatiesas informācijas izplatīšanā, kas satur faktus par Krievijas bruņoto spēku izmantošanu".

Kā pavēstīja Krievijas Ģenerālprokuratūra, pēc izmeklētāju versijas Jurašs kopš 2022.gada septembra piedalījies karadarbībā Ukrainas spēku pusē un par to saņēmis atalgojumu. Viņš arī apsūdzēts par publikācijām sociālajos medijos un intervijām par karu, jo īpaši par Krievijas armijas zvērībām Bučā un Irpiņā.

"Apsūdzētais tika izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - aizmugurisku apcietinājumu," paziņoja Krievijas Ģenerālprokuratūra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: krievu raķete Melnajā jūrā trāpījusi labības kuģim

Melnajā jūrā ceturtdien Krievijas karaspēka raķete trāpījusi kuģim, kas no Ukrainas uz Ēģipti veda kviešus, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP

Ministru prezidente Evika Siliņa ceturtdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ar kuru apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.

Pasaule «SpaceX» kosmosa kuģa apkalpe veikusi pirmo privātpersonu izgājienu kosmosā

Miljardiera Īlona Maska kompānija "SpaceX" ceturtdien iegājusi vēsturē ar pirmo privātās apkalpes izgājienu kosmosā.

Pasaule Miris bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori

Bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori, kurš pavadījis 16 gadus cietumā par noziegumiem pret cilvēci, trešdien nomira galvaspilsētā Limā 86 gadu vecumā, paziņoja viņa ģimene.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā ASV dubultpilsonei piespriež 12 gadus cietumā par valsts nodevību

Krievijā tiesa ceturtdien piespriedusi 12 gadu cietumsodu ASV un Krievijas dubultpilsonei Ksenijai Kareļinai, kura par ziedojumu Ukrainas atbalsta organizācijai tika apsūdzēta "valsts nodevībā".

Pasaule Ņemcova slepkava atbrīvots no cietuma un karo Ukrainā

Par Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavību notiesātais Tamerlans Eskerhanovs atbrīvots no cietuma un nosūtīts uz fronti Ukrainā, sestdien pavēstījis Krievijas propagandas rupors TASS.

Pasaule Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis

Maskavā ar sarkanu krāsu apķēpātas Lietuvas vēstniecības durvis, un uz izkārtne blakus durvīm atstāti sarkani plaukstu nospiedumi.

Pasaule Ieslodzīto apmaiņa Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek

Ceturtdien notikusī ieslodzīto apmaiņa starp Krieviju un rietumvalstīm Krievijai ir svarīgs signāls, ka sarunas ar Rietumiem notiek, aģentūrai LETA pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra pētnieks Armands Astukevičs.