• Iza,
  • Izabella
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mali lidrobotu uzbrukumā tuaregu ciematam nogalināts 21 civilists

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:57, 26.08.2024


Gaisa uzlidojumos kādam ciematam Mali ziemeļos netālu no Alžīrijas robežas svētdien nogalināts vismaz 21 civilists, tostarp 11 bērni, paziņojis tuaregu separātistu pārstāvis.



Ja šīs ziņas apstiprināsies, tas būs lielākais nogalināto civilpersonu skaits lidrobotu uzlidojumos, kopš pērn tika lauzts miera līgums starp Mali militāro huntu un tuaregu neatkarības atbalstītāju grupējumiem.

Svētdienas uzlidojumā sākotnēji sabombardēta aptieka. Pēc tam sekojis otrs uzbrukums, kura mērķis bija pūlis, kas sapulcējies pirmā trieciena vietā.

Vairāki desmiti cilvēku guvuši ievainojumus.

Mali armija apstiprinājusi uzlidojuma faktu, taču apgalvo, ka "precīzie triecienu" bijuši vērsti pret "teroristiem".

Uzlidojumi notikuši vairākas nedēļas pēc tuaregu separātistu un islāmistu uzbrukuma Mali armijas un krievu algotņu bandas "Vagner" kaujinieku kolonnai, kurā tika iznīcināti 47 valdības karavīri un 84 krievu algotņi.

Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās tuaregu neatkarības atbalstītāju grupējumu koalīcija "Stratēģiskais ietvars Azavadas tautas aizsardzībai" (CSP-DPA) un ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen" (JNIM).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: krievu raķete Melnajā jūrā trāpījusi labības kuģim

Melnajā jūrā ceturtdien Krievijas karaspēka raķete trāpījusi kuģim, kas no Ukrainas uz Ēģipti veda kviešus, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Latvijas militārais atbalsts Ukrainai šogad un nākamos gados ir 0,25% no IKP

Ministru prezidente Evika Siliņa ceturtdien, 12.septembrī, tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, ar kuru apsprieda kopīgu rīcību ceļā uz Ukrainas uzvaru un taisnīgu mieru.

Pasaule «SpaceX» kosmosa kuģa apkalpe veikusi pirmo privātpersonu izgājienu kosmosā

Miljardiera Īlona Maska kompānija "SpaceX" ceturtdien iegājusi vēsturē ar pirmo privātās apkalpes izgājienu kosmosā.

Pasaule Miris bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori

Bijušais Peru prezidents Alberto Fuhimori, kurš pavadījis 16 gadus cietumā par noziegumiem pret cilvēci, trešdien nomira galvaspilsētā Limā 86 gadu vecumā, paziņoja viņa ģimene.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgā norisināsies Latvijas un Āfrikas valstu partnerībai veltīts forums

Rīgā 3.jūnijā un 4.jūnijā norisināsies Ārlietu ministrijas (ĀM) organizēts starptautisks forums "Latvija un Āfrikas valstis: partneri mieram un noturībai".

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Apgāžoties laivai, Mozambikā vairāk nekā 90 bojāgājušo

Apgāžoties laivai, Mozambikas ziemeļu piekrastē svētdien gājuši bojā vairāk nekā 90 cilvēku, paziņoja vietējās varas iestādes.

Pasaule Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbībai ar Āfrikas reģiona parlamentiem

Saeimā dibināta deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar Āfrikas reģiona parlamentiem, un par tās vadītāju ievēlēta deputāte Ingrīda Circene (JV).