Kazahstāna pēc Lukašenko intervijas izsauc Baltkrievijas vēstnieku

Pasaule
LETA 17:16, 22.08.2024 0

Pēc Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko intervijas Krievijas telekanālam, kurā viņš neglaimojoši izteicās par Kazahstānu, uz Kazahstānas Ārlietu ministriju izsaukts Baltkrievijas vēstnieks Pāvels Utjupins, pavēstīja ministrijas preses dienests.

 

"Kazahstāna īsteno līdzsvarotu un miermīlīgu ārpolitiku saskaņā ar ANO Statūtiem un starptautisko tiesību pamatnormām. Mūsu valsts ir stingri pārliecināta, ka visas nesaskaņas starp valstīm ir jārisina politiskā un diplomātiskā ceļā," sacīja Kazahstānas ārlietu ministra vietnieks Murats Nurtleu.

Astana uzsvēra, ka pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos Kazahstānas īstenotais ārpolitikas kurss ir pierādījis savu efektivitāti.

Šāda reakcija sekoja pēc Lukašenko intervijas telekanālam "Rossija", kurā viņš kritizēja vairāku postpadomju valstu ārpolitiku, īpaši atzīmējot Kazahstānu.

Kad "kaut kas notika Kazahstānā", Astana vērsās nevis pie Ķīnas, Indijas vai Pakistānas, bet gan pie Maskavas un Minskas, norādīja diktators, izsakoties par Kazahstānas 2022.gada janvāra nekārtībām, kuru gaitā Vidusāzijas valstī pēc Astanas lūguma tika izvietoti Krievijas vadītās militārās alianses ODKB karavīri.

"Lūk - "Putin, Lukašenko - palīdziet!". Un mēs pus dienas laikā pārsviedām turp [ODKB karavīrus] - mūsu lidmašīnas jau nolaidās tur, Kazahstānā. Mēs nomierinājām," savu versiju par Kazahstānas 2022.gada janvāra notikumiem klāstīja Lukašenko.

Uz Lukašenko intervijā teikto reaģēja arī Erevānā.

Tur protestētāji apmētāja Baltkrievijas vēstniecības ēku ar olām, tomātiem un kartupeļiem, reaģējot uz diktatora izteikumiem, ka "nevienam, izņemot mūs, armēņi nav vajadzīgi".

Intervijā Lukašenko kritizēja Armēnijas vadības tuvināšanos ar rietumvalstīm.

"Nu, kas tā par politiku? Nu, kam vajadzīgi armēņi, izņemot mūs? Viņi nevienam nav vajadzīgi. Lai viņi attīsta savu ekonomiku un koncentrējas uz to, kas viņiem ir. Kāda Francija, kāds Makrons? Rīt nebūs Makrona, un visi aizmirsīs par šo Armēniju," apgalvoja Baltkrievijas diktators.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Pētījums: Kremlis dezinformācijā izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus

Kremlim tuvā Krievijas dezinformācijas struktūra "Sociālā dizaina aģentūra" (ASD) izmanto Ukrainas iekšējos saspīlējumus centienos destabilizēt valsti, konstatēts pētījumā, ko veicis "Radio Brīvība" ukraiņu redakcijas projekts "Shemi" kopā ar Eiropas kolēģiem.

Pasaule Eiropas Komisijā Dombrovskim plānota ekonomikas un ražīguma komisāra loma

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien iepazīstināja ar jauno EK sastāvu nākamajiem pieciem gadiem, un jaunajai EK darbu paredzēts sākt 1.novembrī.

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Lasiet arī

Ekonomika Pļavnieks: Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris

Dzelzceļa pārvadājumos Kazahstāna ir Latvijai nozīmīgs partneris, sacīja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Sports Neticami! Pirms spēles ar Latviju Kazahstāna fantastiskā mačā pieveic Slovākiju

Kazahstānas hokeja izlase piektdien Rīgā pasaules čempionāta piektajā mačā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Slovākiju.

Sports Kazahstānas izlase uz pasaules čempionātu Rīgā ierodas ar 28 hokejistiem

Sastāvu dalībai pasaules hokeja čempionātā trešdien nosauca Kazahstānas valstsvienība, kas Rīgā ieradusies ar 28 spēlētājiem.

Pasaule Balsotāju aptauja: Vēlēšanās Kazahstānā uzvar valdošā partija

Parlamenta vēlēšanās Kazahstānā svētdien uzvarējusi valstī lielākā partija AMANAT, kas atbalsta prezidentu Kasimu Žomartu Tokajevu, liecina balsotāju aptaujas dati.