• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Marokas karalis apžēlo 4,8 tūkstošus marihuānas audzētāju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:09, 20.08.2024


Marokas karalis Mohammeds VI ir apžēlojis vairāk nekā 4800 lauksaimnieku, kas apsūdzēti par marihuānas nelikumīgu audzēšanu, pirmdien paziņoja Tieslietu ministrija.



Monarhs "ir laipni piešķīris apžēlošanu 4831 cilvēkam, kas bija notiesāti, tiesiski vajāti vai meklēti lietās, kuras saistītas ar marihuānas audzēšanu," teikts ministrijas paziņojumā, kas izplatīts pirms otrdien atzīmējamiem valsts svētkiem.

Saskaņā ar ANO datiem Maroka ir pasaulē vadošā Indijas kaņepju (marihuānas) ražotāja. 2021.gadā valstī tika pieņemts likums par marihuānas ražošanu un izmantošanu medicīniskiem mērķiem, atļaujot tās audzēšanu Rifa reģiona lauku provincēs valsts ziemeļaustrumos.

Maroka, izvirzot par mērķi nelegālas narkotiku tirdzniecības apkarošanu, arī cenšas sevi pozicionēt globālajā legālas marihuānas tirgū.

Marihuāna Rifa reģionā ir audzēta gadsimtiem ilgi. 2019.gadā tā nodrošināja iztiku 80 līdz 120 tūkstošiem ģimeņu, liecina oficiālas aplēses.

Apžēlošanas mērķis ir ļaut tajā iesaistītajiem "integrēties jaunajā stratēģijā", teikts Tieslietu ministrijas paziņojumā.

Maroka ir izveidojusi īpašu aģentūru ANRAC, lai strukturizētu marihuānas legālu audzēšanu un eksportu medicīniskiem, farmaceitiskiem un rūpnieciskiem mērķiem. Aģentūra jau ir izsniegusi vairāk nekā 200 atļaujas marihuānas pārstrādei, sēklu importam un produktu eksportam.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī