• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:55, 20.08.2024


Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.



Putins svētdien ieradās Azerbaidžānā, šādi mēģinot, kā uzskata ISW analītiķi, novērst uzmanību no Ukrainas iebrukuma Kurskas apgabalā un parādīt sevi kā konsekventi efektīvu diplomātu.

"Šīs vizītes laiks ir ievērības cienīgs, ņemot vērā situāciju Kurskas apgabalā un Kremļa pastāvīgos centienus, kas vērsti uz Ukrainas iebrukuma apmēru un seku mazināšanu," teikts ISW ziņojumā.

"Krievijas valsts mediji koncentrējās uz Putina vizīti Azerbaidžānā, atspoguļojot sīkas detaļas, iespējams, daļēji lai novērstu uzmanību no neērtās situācijas Krievijā, aizpildot informatīvo telpu ar Kremļa globālās diplomātiskās aktivitātes un tās šķietamo panākumu demonstrāciju," teikts ziņojumā.

Kremļa reakcija uz Ukrainas iebrukumu Kurskas apgabalā vērš uzmanību uz to, ka Kremļa iekšējās prioritātes arvien vairāk tiek orientētas uz režīma stabilitāti, īpaši pēdējā gada laikā, norāda ISW eksperti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Putins ieradies Vjetnamā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ceturtdien ieradies valsts vizītē Vjetnamā, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Pasaule Putins pateicas Ziemeļkorejai par atbalstu

Krievijas diktators Vladimirs Putins trešdien vizītes laikā Ziemeļkorejā paziņoja, ka "novērtē Ziemeļkorejas atbalstu", ziņo Krievijas mediji.