• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dienvidķīnas jūrā sadūrušies Ķīnas un Filipīnu kuģi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:01, 19.08.2024


Pirmdien konfrontācijas gaitā strīdus ūdeņos Dienvidķīnas jūrā notikusi Ķīnas un Filipīnu kuģu sadursme, pavēstīja abu pušu pārstāvji.


Foto: twitter

Pekina turpina uzturēt pretenzijas uz teju visu Dienvidķīnas jūru, neraugoties uz starptautiskā tribunāla nolēmumu, ka tām nav tiesiska pamata.

Ķīnas krasta apsardzes pārstāvis Gens Jui paziņoja, ka Filipīnu kuģis agrā pirmdienas rītā "tīši uzskrēja virsū" Ķīnas kuģim.

"Filipīnu krasta apsardzes kuģi... nelikumīgi iebrauca ūdeņos netālu no Sjaņbiņas rifa Naņšas salās bez Ķīnas valdības atļaujas," sacīja Gens, Sabinas sēkli un Spratlija salas dēvējot Ķīnā pieņemtajos nosaukumos.

Savukārt Manilas Nacionālā operatīvā grupa Rietumfilipīnu jūrā paziņoja, ka divi tās krasta apsardzes kuģi tika bojāti sadursmēs ar Ķīnas kuģiem, kas veica "nelikumīgus un agresīvus manevrus" netālu no Sabinas sēkļa.

Konfrontācijas "rezultātā notika sadursmes, kas izraisīja strukturālus bojājumus abiem Filipīnu krasta apsardzes kuģiem", paziņoja Manila.

Ķīna pretendē uz Sabinas sēkli, kas atrodas 140 kilometrus uz rietumiem no Filipīnu Palavanas salas - tuvākās lielās sauszemes teritorijas.

Manila un Pekina pēdējos mēnešos ir izvietojušas krasta apsardzes kuģus ap sēkli, un Filipīnas bažījas, ka Ķīna tur gatavojas uzbūvēt mākslīgu salu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule ASV brīdina par Ķīnas un Krievijas sadarbību Arktikā

ASV Aizsardzības ministrija pirmdien brīdināja par pieaugošo Krievijas un Ķīnas sadarbību Arktikā, klimata pārmaiņām paverot reģionu lielākai konkurencei attiecībā uz jūras ceļiem un resursiem.

Pasaule Ķīna pārmet NATO apmelojumus un uzbrukumus

Ķīna otrdien asi kritizējusi NATO pēc ģenerālsekretāra Jensa Stoltenberga izteikumiem, ka Pekina atbalsta Krieviju karā Ukrainā.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Ķīnas prezidents apmeklēs Kazahstānu un Tadžikistānu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins piedalīsies līderu sanāksmē un no otrdienas dosies valsts vizītē uz Kazahstānu un Tadžikistānu, svētdien paziņoja Ķīnas Ārlietu ministrija.