• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tusks iesaka «Nord Stream» apoloģētiem atvainoties un aizvērties

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:45, 18.08.2024


Reaģējot uz apgalvojumiem par Kijivas un Varšavas iesaisti gāzesvadu "Nord Sream" spridzināšanā, Polijas premjerministrs Donalds Tusks asi kritizējis šī projekta aizstāvjus.


Foto: twitter

Paziņojumā, kas ievietots sociālās saziņas vietnē "X", Tusks norādījis, ka vienīgais, kas tagad darāms "Nord Stream" "patroniem un iniciatoriem" ir "atvainoties un aizvērties".

Kā ziņots, bijušais Vācijas ārējā izlūkdienesta BND vadītājs Augusts Hannings, kas šo amatu ieņēma no 1998. līdz 2005.gadam, apsūdzējis Poliju, ka tā esot sadarbojusies ar Ukrainu "Nord Stream" cauruļvadu spridzināšanā.

"Izskatās, ka saskaņā ar izmeklēšanas rezultātiem tā bijusi ukraiņu komanda, kas darbojusies," intervijā laikrakstam "Die Welt" izteicies Hannings. "Ir visai acīmredzami, ka bijušas iesaistītas Polijas varasiestādes."

Savukārt laikraksts "Wall Street Journal" trešdien publicēja pētījumu, kurā apgalvots, ka gāzes vadus uzspridzinājuši Ukrainas izlūkdienestu aģenti un ka šo operāciju sākotnēji esot apstiprinājis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Šos apgalvojumus Kijiva noraidījusi kā "pilnīgas muļķības".

Tuska izteikumus tūlīt komentējis Polijas Nacionālās drošības biroja vadītājs Jaceks Severa, norādot, ka šajā jautājumā "Polijā ir nesatricināma vienprātība".

Gāzesvadi, kas pa Baltijas jūras gultni savienoja Krieviju ar Vāciju jau pirms Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā izsauca politiskus un ekonomiskus iebildumus, īpaši no Austrumeiropas valstu puses, kas norādīja, ka tie tikai vairo Eiropas atkarību no Krievijas dabasgāzes un mazina tās enerģētisko drošību.

Berlīne, kas ilgi ignorēja arī no Vašingtonas izskanējušos brīdinājumus, pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, beidzot bija spiesta tajos daļēji ieklausīties un vismaz nobremzēt "Nord Stream 2" pieņemšanu ekspluatācijā.

Taču abu cauruļvadu uzspridzināšana 2022.gada septembrī apglabāja šo Berlīnes un Maskavas loloto projektu uz visiem laikiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Polijā, iespējams, ielidojis krievu drons

Masīvā raķešu un dronu uzbrukuma gaitā, ko pirmdienas rītā pret Ukrainu veica Krievija, Polijas gaisa telpā ielidoja pagaidām neidentificēts objekts un, pēc visa spriežot, vēlāk nogāzies Polijas teritorijā, pavēstīja Polijas armijas operatīvā vadība.

Pasaule Polija paraksta līgumu par 48 «Patriot» palaišanas iekārtām

Polija pirmdien parakstīja līgumu par 48 ASV izstrādāto pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" palaišanas iekārtu ražošanu.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.