• Gunvaldis,
  • Gunvaris,
  • Sandra,
  • Sondra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Politico: ASV apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:06, 16.08.2024


ASV administrācija apsver iespēju nodrošināt Ukrainai spārnotās raķetes JASSM (Joint Air-to-Surface Standoff Missile), kas tiek palaistas no iznīcinātājiem F-16, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".



Saskaņā ar ražotāja "Lockheed Martin" sniegto informāciju JASSM darbības rādiuss ir vairāk nekā 926 kilometri, tā ir ļoti precīza un tai ir aptuveni 450 kilogramus smaga kaujas galviņa.

Tās darbības rādiuss ir vairākas reizes lielāks nekā visām līdz šim Ukrainai piegādātajām spārnotajām raķetēm, arī "Storm Shadow/SCALP".

Galīgais lēmums par raķetes nodošanu vēl nav pieņemts, raksta "Politico", atsaucoties uz saviem avotiem. Pentagons nav oficiāli apstiprinājis šīs sarunas.

Līdz šim raķetes ir saņēmuši tikai ASV militārie sabiedrotie. Tās ir Polijas, Austrālijas un Somijas rīcībā, Japāna un Nīderlande tās ir iegādājušās, bet vēl nav saņēmušas.

Pentagona rīcībā ir 7200 šādu raķešu, un "Lockheed Martin" nesen ievērojami palielināja to ražošanu.

"Politico" ziņo, ka JASSM nodošanu Ukrainai atbalsta ievērojams skaits likumdevēju Kongresā, un Apvienotās štābu priekšnieku komitejas vadītājs ģenerālis Čārlzs Brauns, kam par to jautāja Pārstāvju palātas komitejas sēdē aprīlī, skaidri neizslēdza šādu iespēju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kongo DR 37 cilvēkiem piespriests nāvessods

Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) militārā tiesa piektdien piespriedusi 37 cilvēkiem, tai skaitā trīs ASV pilsoņiem, nāvessodu par piedalīšanos apvērsuma mēģinājumā.

Pasaule Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Streiko tūkstošiem Boeing darbinieku

Tūkstošiem ASV aviobūves uzņēmuma "Boeing" darbinieku rūpnīcās netālu no Sietlas piektdien sākuši streiku pēc tam, kad arodbiedrības locekļi balsojumā pārliecinoši atbalstīja šādu rīcību un noraidīja vadības piedāvāto algu palielinājumu.

Pasaule Tramps noraida vēl vienas televīzijas debates ar Herisu

ASV eksprezidents Donalds Tramps ceturtdien paziņojis, ka nepiedalīsies vēl vienās televīzijas debatēs ar ASV viceprezidenti Kamalu Herisu.

Lasiet arī

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.

Ekonomika Eksperts: ES un jaunattīstības tirgi ir relatīvi pievilcīgāki nekā ASV (+VIDEO)

Amerikā bija izteikti spēcīgs mājsaimniecību patēriņš un pakalpojumu sfēra, un vāja rūpnieciskā ražošana.

Pasaule ASV: Irāna ir atbildīga par hakeru uzbrukumiem Trampa vēlēšanu kampaņai

Irāna ir atbildīga par nesen notikušiem hakeru uzbrukumiem Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņai, pirmdien paziņoja ASV drošības dienesti, apsūdzot Irānu mēģinājumos ietekmēt ASV prezidenta vēlēšanas šogad.

Ekonomika ASV patērētāju pārliecībai augustā straujāks kāpums par prognozēto

ASV patērētāju pārliecības indekss šā gada augustā palielinājies līdz 67,8 punktiem salīdzinājumā ar 66,4 punktiem jūlijā, tādējādi reģistrēts straujāks kāpums par prognozēto, liecina Mičiganas Universitātes sākotnējie dati.