• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polija paraksta līgumu par 48 «Patriot» palaišanas iekārtām

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:45, 12.08.2024


Polija pirmdien parakstīja līgumu par 48 ASV izstrādāto pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" palaišanas iekārtu ražošanu.



Saskaņā ar pirmdien parakstīto līgumu palaišanas iekārtas M903 tiks ražotas tērauda rūpnīcā Stalova Volā Polijā, un paredzams, ka tās Polijas armijai tiks piegādātas laikā no 2027. līdz 2029.gada.

"Šis līgums stiprina Polijas drošību," pēc 1,23 miljardu dolāru (1,13 miljardu eiro) vērtā darījuma parakstīšanas žurnālistiem norādīja aizsardzības ministrs Vladislavs Kosiņaks-Kamišs.

Polija paziņojusi, ka šogad aizsardzībai tērēs vairāk nekā 4% no IKP.

Piektdien Polija noslēdza līgumu ar ASV par vairāku simtu raķešu "gaiss-gaiss" AIM-120C AMRAAM iegādi.

Kā ziņo poļu mediji, Varšava un Vašingtona tuvākajās dienās parakstīs vēl vienu aizsardzības jomas līgumu par 96 ASV ražotu kaujas helikopteru "AH-64E Apache" iegādi vairāk nekā 9 miljardu dolāru vērtībā.

Vašingtona pagājušajā gadā deva zaļo gaismu šim darījumam, kas ļaus Polijai aizstāt novecojušo padomju laika helikopteru Mi-24 floti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.

Pasaule Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.

Pasaule Polija atjaunos ierobežotas piekļuves zonu pie Baltkrievijas robežas

Pēc nelegālā imigranta uzbrukuma Polijas robežsargam uz robežas ar Baltkrieviju, Polija vēlas atjaunot ierobežotas piekļuves zonu pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas.