• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas ceļotāju repatriācija no Spānijas norit veiksmīgi – PTAC

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 16:01, 10.08.2024


Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas konsulāro departamentu uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas uz Latviju norit veiksmīgi.



Repatriācija tika uzsākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Ceļotāji uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā, kā bija plānots, piektdienas pēcpusdienā, aptuveni plkst. 17.00 pēc Spānijas laika, divos autobusos.

Abos autobusos atrodas pieaugušie, ar kuriem notiek regulāra saziņa.

Autobusi ir sasnieguši naktsmītni Francijā, kurā uzturēsies līdz rīt rītam, lai ievērotu visus noteikumus par autobusu vadītāju atpūtas stundām.

Paredzēts, ka rīt no rīta tiks turpināts ceļš no Latvijas atbraukušajos autobusos.

Pēc PTAC rīcībā esošās informācijas repatriējamie jūtas labi, un valda pozitīva gaisotne.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir Spānijā esošo bērnu nogādāšana atpakaļ Latvijā.

PTAC tupina būt saziņā ar bērnu vecākiem un Ārlietu ministriju un, detalizētāka informācija par repatriācijas gaitu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Venecuēlā aizturēti seši ārvalstu pilsoņi par Maduro slepkavības plānošanu

Venecuēlā sestdien aizturēti seši ārvalstu pilsoņi, kas apsūdzēti par prezidenta Nikolasa Maduro slepkavības plānošanu.

Pasaule Ukraiņi notriekuši desmit Krievijas dronus un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa minerālmēslu krava joprojām bez virzības

Rīgas līcī sankciju dēļ iestrēgušā kuģa "Asian Majesty" minerālmēslu krava joprojām ir bez virzības, jo aizvien nav panākta galēja vienošanās starp kravas īpašnieku, Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto Dmitriju Mazepinu, ANO Pasaules pārtikas programmu un saņēmējvalsti Dienvidāzijā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Lasiet arī

Sabiedrība PTAC: Līvānu pašvaldības noraidošā attieksme pret bērnu drošību ir unikāla

Līvānos atklātie trūkumi bērnu rotaļu laukumos nav retums arī citviet Latvijā, bet unikāla ir pašvaldības noraidošā attieksme un nerūpēšanās par savu iedzīvotāju bērnu drošību, šādu vērtējumu pauda Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāvji.

Ekonomika PTAC mudina bankas aktīvāk mazināt EURIBOR pieauguma radītās sekas

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) aicina kredītiestādes aktīvāk veikt pasākumus EURIBOR likmes pieauguma radīto seku mazināšanai, kā arī rosina patērētājus vērsties kredītiestādēs, pauda PTAC.

Sabiedrība PTAC saņēmis vairākas patērētāju sūdzības par nepiegādātu kurināmo

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) ir saņēmis vairākas sūdzības par to, ka patērētāji ir pasūtījuši kurināmo - briketes vai malku - veikuši priekšapmaksu, bet preci nav saņēmuši, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāvji.

Ekonomika "adidas Baltic" iekļauts PTAC "melnajā sarakstā"

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) "melnajā sarakstā" iekļauts apģērbu tirgotājs SIA "adidas Baltic", liecina PTAC Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmums.