• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turcijā bloķēta piekļuve «Instagram»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:31, 02.08.2024


Turcijā piektdien bloķēta piekļuve sociālajam tīklam "Instagram", un tas noticis pēc tam, kad prezidenta administrācijas amatpersona apsūdzēja platformu cenzūrā, kavējot publicēt līdzjūtības apliecinājumus saistībā ar palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" politiskā līdera Ismaila Hanijas nogalināšanu.



"Instagram.com ir bloķēts ar lēmumu, kas pieņemts 02.08.2024," teikts paziņojumā telekomunikāciju regulatora - Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pārvaldes - tīmekļa vietnē, neminot iemeslus.

Turcijas prezidenta administrācijas komunikācijas direktors Fahretins Altuns trešdien kritizēja "Instagram" par to, ka šī platforma "kavē cilvēkus publicēt līdzjūtības vēstījumus par mocekli Haniju".

"Tas ir ļoti skaidrs un acīmredzams cenzūras mēģinājums," platformā "X" ierakstīja Altuns.

Hanija un viņa miesassargs trešdien tika nogalināti triecienā Hanijas rezidencei Teherānā. Hanija bija ieradies Teherānā, kur otrdien piedalījās Irānas jaunā prezidenta Masuda Pezeškiāna zvēresta došanas ceremonijā.

"Hamās" apsūdzēja Hanijas nogalināšanā Izraēlu, kas nav komentējusi šīs apsūdzības.

Eiropas Savienība, ASV un Izraēla uzskata "Hamās" par teroristu organizāciju, bet Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans to ir raksturojis kā "atbrīvošanas kustību". Turcija kopš 2011.gada ir sniegusi patvērumu "Hamās" amatpersonām, arī Hanija bieži uzturējās Turcijā.

Saistībā ar Hanijas nāvi Turcijā piektdien ir izsludinātas sēras.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 dronus «Shahed» un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un 15 trieciendronus "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Mediji: Irāna nodevusi Krievijai ballistiskās raķetes

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Durovs nosoda Francijas varasiestādes par viņam izvirzītajām apsūdzībām

Ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs ceturtdien nosodīja Francijas varasiestādes, ka tās viņu apsūdzējušas saistībā ar ekstrēmistiska un nelikumīga satura publicēšanu populārajā lietotnē.

Pasaule Tramps plāno izveidot valdības efektivitātes komisiju, kuru vadītu Masks

ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps ceturtdien paziņoja, ka plāno izveidot valdības efektivitātes komisiju un iecelt par tās vadītāju Īlonu Masku, lai samazinātu izšķērdīgus tēriņus par "triljoniem" ASV dolāru.