Mali separātisti paziņo, ka nogalinājuši 84 vagneriešus un 47 valdības karavīrus

Pasaule
LETA 07:22, 02.08.2024 0

Separātistu nemiernieki Mali ziemeļos ceturtdien paziņoja, ka ir nogalinājuši 84 kaujiniekus no Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" un 47 Mali valdības karavīrus kaujā, kas notika no 25. līdz 27.jūlijam netālu no Alžīrijas robežas.

 

Tuaregu vadītie separātisti paziņoja, ka apmēram 30 citi karavīri vai kaujinieki, kas ir "miruši vai nopietni ievainoti" kaujā pie armijas nometnes Tinzauatenā, tika ar gaisa transportu aizvesti uz Kidalas pilsētu Mali ziemeļos.

Separātistu alianse "Stratēģiskais ietvars Azavadas tautas aizsardzībai" (CSP-DPA) pavēstīja, ka bijuši arī daži pārogļoti līķi bruņumašīnās un transporta kravasmašīnās.

Arī ar "Al Qaeda" saistītais grupējums "Jama'at Nusrat al-Islam wal Muslimeen" (JNIM) apgalvoja, ka ir uzbrucis Mali armijas autokolonnai un tās sabiedrotajiem vagneriešiem uz dienvidiem no Tinzauatenas.

Ziņu aģentūra AFP nevarēja apstiprināt šos skaitļus pēc neatkarīgiem avotiem, bet Mali armija un "Vagner" ir atzinuši smagus zaudējumus šajā reģionā.

CSP-DPA paziņoja, ka ir sagrābusi piecas bruņumašīnas, piecus pikapus un vairākus ieročus.

Mali armija pirmdien atzina, ka "liels skaits" tās karavīru krituši kaujā valsts ziemeļos pagājušajā nedēļā.

Mali hunta, kas sagrāba varu 2020.gada pučā, ir izvirzījusi prioritāti atkarot visu valsts teritoriju no separātistiem un džihādistu spēkiem, kas saistīti ar "Al Qaeda" un grupējumu "Islāma valsts".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule Opozicionārs: Baltkrievijā vagneriešiem tiek izsniegtas jaunas pases

Baltkrievijas Iekšlietu ministrija jau mēnesi izsniedz Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem jaunas pases, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja opozīcijas pārstāvis - Baltkrievijas Tautas antikrīzes pārvaldes vadītājs Pāvels Latuško.

Pasaule Lietuva: vērojama Vagner šķelšanās, algotņu aizbraukšana no Baltkrievijas

Pēc "Vagner" līdera Jevgeņija Prigožina nāves algotņu grupējumā vērojama nepārprotama šķelšanās un tā kaujinieki no Baltkrievijas dodas uz Krieviju, piektdien paziņoja Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks.

Sabiedrība Arī Satversmes aizsardzības birojs paudis vērtējumu par Prigožina nāvi

Algotņu grupējuma "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina nāve īstermiņā neatstās būtisku ietekmi uz Krievijas iekšpolitikas un režīma stabilitāti, šādu vērtējumu pauda Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Pasaule Vagneriešus aicina pāriet Ukrainas pusē un kopā doties uz Maskavu (+VIDEO)

Krievu Brīvprātīgo Korpuss (RDK), kas cīnās Ukrainas pusē pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīmu, ceturtdien ierakstīja videouzrunu algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem, aicinot pāriet RDK pusē un kopīgi doties jaunā gājienā uz Maskavu.