• Bruno,
  • Telma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ieslodzīto apmaiņā atbrīvotos ASV pilsoņus sagaida Baidens un Herisa (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:09, 02.08.2024


Trīs ASV pilsoņus, kas tika atbrīvoti ieslodzīto apmaiņā starp rietumvalstīm un Krieviju, ceturtdienas vakarā (piektdienas rītā pēc Latvijas laika) Endrjūsa gaisa spēku bāzē pie Vašingtonas sagaidīja Savienoto Valstu prezidents Džo Baidens un viceprezidente Kamala Herisa.


Foto: twitter

Pirmais no lidmašīnas izkāpa bijušais jūras kājnieks Pols Vīlans, bet viņam sekoja laikraksta "Wall Street Journal" reportieris Evans Gerškovičs. Gan Vīlans, gan Gerškovičs Krievijā bija notiesāti par spiegošanu, lai gan viņi apsūdzības sauc par nepatiesām.

Pēdējā no lidmašinas izkāpa Radio "Brīvība" tatāru un baškīru redakcijas žurnāliste, Krievijas un ASV dubultpilsone Alsu Kurmaševa, kas tika notiesāta par "viltus ziņu" izplatīšanu par Krievijas armiju.

Visi trīs vispirms sasveicinājās Baidenu un Herisu, bet pēc tam devās pie savu ģimeņu locekļiem, kas viņus gaidīja.

Herisa, runājot ar žurnālistiem uzsvēra Baidena lomu apmaiņas organizēšanā.

"Šis ir izcils piemērs tam, cik svarīgi ir, lai būtu prezidents, kurš izprot diplomātijas spēku, izprot diplomātijas un alianšu stiprināšanas nozīmi," sacīja Herisa, kas novenbrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās būs Demokrātu paetijas kandidāte un sacentīsies ar republkāni Donaldu Trampu.

Jau ziņots, ka ceturtdien Turcijas galvaspilsētā Ankarā notika 26 cietumnieku apmaiņa rietumvalstu un Krievijas starpā.

Kā teikts Turcijas paziņojumā, Ankaras lidostā apmainīti cietumnieki no ASV, Vācijas, Polijas, Slovēnijas, Norvēģijas, Baltkrievijas un Krievijas. Turcijas telekanāls "TRT Haber" vēstīja, ka pēc apmaiņas desmit cilvēki devās uz Krieviju, 13 - uz Vāciju, bet trīs - uz ASV.

Izdevums "The Insider", atsaucoties uz saviem avotiem, publicējis sarakstu ar cilvēkiem, kurus atbrīvoja Krievija un Baltkrievija, un to vidū ir Gerškovičs, Vīlans, Kurmaševa, Vācijas pilsonis Riko Krīgers, kurš iepriekš Baltkrievijā tika notiesāts uz nāvi un apžēlots, Vācijas pilsoņi Patriks Šēbelis un Dīters Voroņins, opozīcijas aktīvisti Vladimirs Kara-Murza un Iļja Jašins, bijušie Navaļnija štāba koordinatori Lilija Čaniševa, Ksenija Fadejeva un Vadims Ostaņins, kā arī Andrejs Pivovarovs, Oļegs Orlovs, Saša Skočiļenko, Kevins Ļiks un Hermans Moigess.

Krievijas "Telegram" kanāls "Mash" ziņoja, ka Krievijas pusei nodoti iepriekš Slovēnijā atmaskotie Krievijas ārējā izlūkdienesta SVR līdzstrādnieki Artjoms un Anna Duļcevi. Tāpat Krievijai nodoti par kibernoziegumiem apcietinātie Aleksandrs Viņņiks, Maksims Marčenko, Vadims Konoščenko, Vladislavs Kļušins, Vladimirs Dunajevs un Romans Seļezņovs, kā arī Vācijā ar mūža ieslodzījumu notiesātais Vadims Krasikovs, kurš tika notiesāts par bijušā čečenu nemiernieku komandiera nogalināšanu Berlīnes parkā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Venecuēlas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāts pametis valsti

Venecuēlas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāts Edmundo Gonsaless pametis valsti un devies uz Spāniju, pavēstīja Karakasas un Madrides pārstāvji.

Pasaule Ukraiņi notriekuši 15 dronus «Shahed» un raķeti H-59

Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un 15 trieciendronus "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Mediji: Irāna nodevusi Krievijai ballistiskās raķetes

Irāna nodevusi Krievijai tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, atsaucoties uz avotiem, ziņo laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ) un televīzijas kanāls CNN.

Pasaule Durovs nosoda Francijas varasiestādes par viņam izvirzītajām apsūdzībām

Ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" dibinātājs un vadītājs Pāvels Durovs ceturtdien nosodīja Francijas varasiestādes, ka tās viņu apsūdzējušas saistībā ar ekstrēmistiska un nelikumīga satura publicēšanu populārajā lietotnē.

Lasiet arī

Pasaule Herisa: ASV ir pelnījušas tādu viceprezidentu kā Volzs

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa otrdien mītiņā Filadelfijā, iepazīstinot ar savu viceprezidenta amata kandidātu Timu Volzu, cildināja viņu kā cilvēku, kas iedvesmo citus, un uzsvēra, ka Amerika ir pelnījusi šādu viceprezidentu.

Pasaule Herisa sašaurinājusi viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz Volcam un Šapiro

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa sašaurinājusi sava viceprezidenta amata kandidāta izvēli līdz diviem pretendentiem - Minesotas štata gubernatoram Timam Volcam un Pensilvānijas gubernatoram Džošam Šapiro, atklājuši trīs avoti, kas pazīstami ar situāciju.

Pasaule Aptauja: Nedēļas laikā būtiski pieaudzis Herisas reitings

Pēdējās nedēļas laikā būtiski pieaudzis gaidāmās ASV Demokrātu partijas kandidātes prezidenta amatam, pašreizējās viceprezidentes Kamalas Herisas reitings, liecina pēc telekanāla "ABC News" veiktās aptaujas rezultāti, kas publiskoti svētdien.

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".