• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvija sūtīs medicīnas preces Kijivas bērnu slimnīcai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:58, 21.07.2024


Pēc Krievijas veiktā raķešu uzbrukuma bērnu slimnīcai "Okhmatdyt" Kijivā Latvija plāno nosūtīt ārstniecības iestādei medicīnas preces, teikts Veselības ministrijas (VM) saskaņošanai virzītajā rīkojuma projektā.


Foto: LETA

Ministrija seko pašreizējai situācijai Ukrainā, kā arī uztur kontaktus ar Latvijas vēstniecību Ukrainā, Ukrainas vēstniecību Latvijā, Ukrainas Veselības ministriju un tās padotības institūcijām. 18.jūlijā VM saņēma Ukrainas Veselības ministrijas vēstuli par nepieciešamo atbalstu Ukrainai.

Ministrija sadarbībā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) ir apzinājusi pieejamos resursus un iespēju sniegt atbalstu un, izvērtējot atbalsta lūgumu, secināja, ka, ņemot vērā situāciju Ukrainā un zāļu, kā arī medicīnisko ierīču un preču pieejamību veselības nozares valsts materiālajās rezervēs, varētu sniegt humāno palīdzību, nosūtot resursus no veselības nozares valsts materiālajām rezervēm.

Paredzēts nosūtīt 30 pārsējus lielu brūču pārsiešanai, 85 spiedošus pārsējus dzīvībai bīstamas asiņošanas apturēšanai, 106 leikoplastus, 601 manipulācijas žņaugu, 5000 infūzijas sistēmas ar adatu, 3100 injekciju adatas, 46 730 dažādu izmēru šļirces, kā arī dažādas antibiotikas.

Minēto resursu transportēšanu uz Ukrainu un nodošanu Ukrainas Veselības ministrijas Sabiedrības veselības centram, kurš ir tiesīgs saņemt zāles, medicīniskās ierīces, palīgmateriālus, kuri nepieciešami pienācīgai veselības aprūpes nodrošināšanai, veiks fonds "Entrepreneurs for Peace", ar kuru NMPD parakstīs pieņemšanas-nodošanas aktu par resursu pieņemšanu transportēšanai.

Valsts materiālo rezervju resursu atjaunošanai varētu būt nepieciešami ne vairāk kā 12 600 eiro.

8.jūlijā Krievijas uzbrukumā no raķetes trieciena cieta lielākā Ukrainas bērnu slimnīca "Okhmatdyt", kā arī nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem.

Atbilstoši 2024.gada 9.jūlijā publiski pieejamajai informācijai Ukrainas iekšlietu ministrs ir informējis, ka minētajā uzbrukumā Kijivā tika nogalināts vismaz 31 cilvēks, tostarp četri bērni. Starp 117 ievainotajiem ir 10 bērni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas jaunuzņēmumi plāno attīstīt sadarbību ar Ukrainu (+VIDEO)

Pirmā prioritāte ir sniegt tehnoloģisku palīdzību valstij, kas cīnās frontē.

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Pasaule Jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.