• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Igaunija plāno remontēt Iklas robežšķērsošanas punktu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 18:32, 12.07.2024


Igaunijas Transporta departaments 2026.gadā plāno remontēt daļu robežšķērsošanas punkta Iklā, kas ir lielākais robežšķērsošanas punkts uz Igaunijas robežas ar Latviju.


Foto: LETA

Policijas un robežsardzes departaments informēja, ka robežšķērsošanas punkta, kas atrodas pretī Ainažiem, darbs netiks ietekmēts, taču nepieciešamības gadījumā varētu uz laiku ieviest pārbaudes uz robežas.

Kā informēja Transporta departamenta Rietumu nodaļas vadītājs Hanness Vaidla, robežkontroles punktā seguma atjaunošana un citi remonta darbi notiks apmēram 750 metru posmā.

Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Retumu prefektūras pārstāvis Argo Tali sacīja, ka departaments ir ierosinājis Iklas robežšķērsošanas punktā izvietot papildu elektroniskās informācijas stendus. Viņš norādīja, ka koronavīrusa pandēmijas laikā un saistībā ar Ukrainas bēgļu ierašanos tādi informatīvu stendi būtu ļoti noderējuši ātrākai informācijas apritei uz robežas. Transporta departamenta pārstāvis Vaidla apliecināja, ka tas tiek gatavots.

Hēdemēstes pašvaldība cer, ka darbu laikā tiks piedomāts par atkritumu apsaimniekošanas un reklāmas stendu izvietošanas risinājumiem robežkontroles punktā.

Remonta darbus Iklas robežkontroles punktā plānots sākt 2026.gada pavasarī. Izmaksas tiek lēstas ap 250 000 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vakar drošības apsvērumu dēļ ieceļošana Latvijā liegta desmit ārzemniekiem

Aizvadītajā diennaktī drošības apsvērumu dēļ ieceļošana Latvijā liegta desmit ārzemniekiem, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Sabiedrība Uz Latvijas robežas rindā stāvošo kravas auto skaits pārsniedz 1500

Svētdienas rītā trīs Latvijas robežkontroles punktos, gaidot iebraukšanu Krievijā vai Baltkrievijā, rindā kopumā stāv vairāk nekā 1500 kravas auto, liecina Valsts robežsardzes apkopotā informācija.

Pasaule Polija sola palīdzēt Somijai cīņā pret Krievijas radīto migrācijas spiedienu

Polija ir gatava atbalstīt Somiju tās robežu aizsardzībā pret Krievijas īstenotu hibrīdkaru, tiekoties ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti, paziņojis Polijas valsts galva Andžejs Duda.

Sabiedrība Armija būvēs daļu no infrastruktūras uz robežas ar Krieviju

Latvijas-Krievijas sauszemes robežas apsardzības infrastruktūras izbūves tempa kāpināšanai plānots piesaistīt Nacionālos bruņotos spēkus (NBS).