• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izlūkdienests: Baltkrievijas režīms ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:06, 11.07.2024


Baltkrievijas režīms ir ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas, paziņoja Lietuvas Valsts drošības departamenta (VSD) vadītājs Darjus Jaunišķis.



Jaunišķis tā komentēja Baltkrievijas tiesas spriedumu, ar kuru jūnija vidū Lietuvas pilsone tika atzīta par vainīgu spiegošanā un viņai tika piespriests sešu gadu cietumsods.

"Mēs apzināmies situāciju un tā ir satraucoša. Es to uzskatu par Baltkrievijas režīma ķeršanos pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas bez jebkāda iegansta," ceturtdien ziņu portālā "15min.lt" publicētā intervijā paudis Jaunišķis.

"Mēs to uzskatām par pilnīgu absurdu. Tas ir ļoti negodīgi," viņš piebilda.

Jaunišķis sacīja, ka lieta skaidri parāda Baltkrievijas režīma gatavību nolaupīt Lietuvas pilsoņus.

"Acīmredzot, Lietuvas varasiestādes arī noteiks kādus pasākumus un ierobežojumus," piebilda VSD vadītājs.

Baltkrievijas opozīcijas ziņu portāls "Afn.by" un televīzijas kanāls "ONT TV" pagājušajā mēnesī ziņoja, ka Minskas pilsētas tiesa atzinusi par vainīgu spiegošanā Lietuvas pilsoni Elenu Ramanauskieni un piespriedusi viņai sešu gadu cietumsodu.

Apsūdzībā teikts, ka bijusī Baltkrievijas valstij piederošās Druskininku sanatorijas "Belorus" mārketinga vadītāja Ramanauskiene Lietuvas Valsts drošības departamentam sniegusi informāciju par sanatorijas klientiem, tostarp augsta ranga Baltkrievijas amatpersonām. Apsūdzībā pausts, ka Lietuvas specdienesti viņu savervējuši pirms vairāk nekā desmit gadiem.

Lietuvas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir informēta par situāciju un nav iemesla uzskatīt, ka apsūdzības ir pamatotas.

Kā liecina portāla "15min.lt" rīcībā esošā informācija, Ramanauskieni Baltkrievijas varasiestādes varētu būt aizturējušas pērn, kad viņa pēc radinieku apciemošanas Baltkrievijā devās atpakaļ uz Lietuvu.

Baltkrievijas mediji arī vēstījuši, ka bijušais sanatorijas "Belorus" galvenais ārsts Andrejs Kobeļs Baltkrievijā notiesāts par spiegošanu Lietuvas labā un viņam piespriests deviņu gadu cietumsods. Viņu Baltkrievijas Valsts drošības komiteja aizturēja 2022.gada nogalē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.

Pasaule Baltkrievijā uz nāvi notiesāts vācietis

Minska ar Berlīni veic "konsultācijas" par Vācijas pilsoņa likteni, kam jūnijā Baltkrievijā ticis piespriests nāvessods, sestdien paziņojusi Baltkrievijas Ārlietu ministrija.

Sabiedrība airBaltic lidmašīna naktī uz trešdienu ielidojusi Baltkrievijas gaisa telpā

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kas bija ceļā no Rīgas uz Prištinu Kosovā, naktī uz trešdienu, 17.jūliju, uz īsu brīdi ielidoja Baltkrievijas gaisa telpā, apstiprināja "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts.

Sabiedrība Ar Baltkrievijā reģistrētu transportlīdzekli turpmāk nevarēs iebraukt Latvijā

No šodienas plkst.00.01 personām ar Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem - vieglajām pasažieru automašīnām - liegts iebraukt Eiropas Savienībā (ES) caur Latvijas-Baltkrievijas un Latvijas-Krievijas robežšķērsošanas vietām, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).