• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valsts prezidents ar Latvijas delegāciju dosies uz NATO samitu Vašingtonā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:41, 04.07.2024


Vašingtonā, ASV, no 9.jūlija līdz 11.jūlijam norisināsies NATO samits, kurā Latvijas delegācijas vadītājs būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.


Foto: LETA

NATO samita laikā 32 dalībvalstu līderu uzmanības centrā būs jautājumi, kas saistīti ar NATO atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu un ilgtermiņa atbalstu Ukrainai.

Samita laikā Rinkēvičs tiksies ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un piedalīsies ASV prezidenta Džo Baidena rīkotajā pieņemšanā Baltajā namā par godu NATO 75.gadadienai.

Darba vizītē ASV Latvijas prezidentam plānotas tikšanās arī ar ASV Senāta mazākuma līderi Edisonu Mičelu Makkonelu un ASV Pārstāvju palātas mazākuma līderi Hakīmu Seku Džefrīsu Kapitolijā.

Tāpat Rinkēvičs uzrunās studentus ASV Nacionālās aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo resursu stratēģijas industriālajā koledžā un sniegs vairākas intervijas starptautiskajiem medijiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Stoltenbergs paziņo par NATO militāro palīdzību Ukrainai 40 miljardu eiro apmērā

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs piektdien apstiprinājis, ka NATO 2025.gadā sniegs Ukrainai militāro palīdzību 40 miljardu eiro apmērā.

Pasaule ĀM: Latvija ir ieinteresēta Ķīnas iesaistē Ukrainas kara risināšanā

Latvija ir ieinteresēta konstruktīvā Ķīnas iesaistē Krievijas kara Ukrainā risināšanā, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Lasiet arī

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Sabiedrība Saeima aicina atbalstīt Ukrainas pieteikumu pievienoties NATO

Uzsverot nepieciešamību Vašingtonas samitā skaidri apliecināt stingru vienotību un apņēmību, kā arī visu sabiedroto gatavību uzņemties taisnīgu daļu atbildības par visu sabiedroto drošību, Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā aicina NATO dalībvalstu parlamentus atbalstīt Ukrainas oficiālo pieteikumu par iestāšanos NATO.

Sabiedrība NATO Austrumu flanga valstu samits vairs nav «vienprātīgu valstu klubiņš»

NATO Austrumu flanga valstu samits, kas otrdien notika Rīgā, parāda, ka tas vairs nav "vienprātīgu valstu klubiņš", aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.