• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kalifornijā savvaļas ugunsgrēku dēl evakuē 25 000 cilvēku

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:37, 04.07.2024


Kalifornijas ziemeļos vairāk nekā 25 000 cilvēku trešdien saņēmuši rīkojumu evakuēties, jo tikusi zaudēta kontrole pār savvaļas ugunsgrēkiem.


x.com/CaltransHQ
Foto: twitter

Liels ugunsgrēk otrdien izcēlās pie Orvilas, kas atrodas netālu no štata galvaspilsētas Sakramento, un tur izdegusi jau 1200 hektāru liela platība.

Apkārtnē plosās arī kāds ducis mazāku ugunsgrēku, ziņo Kalifornijas ugunsdzēsības dienests.

Ugunsdzēsējiem līdz trešdienas pēcpusdienai izdevies Orvilas ugunsgrēku vietām pakļaut kontrolei, taču uz ziemeļiem tie joprojām nopūlas ar norobežošanas joslu izveidi, kur to apgrūtina apvidus topogrāfija.

Zinātnieki norāda, ka ASV rietumkrasts jau desmitgadēm ilgi piedzīvo aridifikāciju jeb augsnes mitruma krasu samazināšanos, ko daļēji izraisa klimata pārmaiņas.

Kalifornija jau 20 gadus piedzīvo pastāvīgu sausumu, lai gan pēdējos gadus tas bijis relatīvi mērens.

Tomēr šis gads, šķiet, atkal būs karstāks un sausāks, izkaltušajai augu segai radot vairāk degmateriāla savvaļas ugunsgrēkiem.

Tiek prognozēts, ka tuvāko dienu laikā gaisa temperatūra sasniegs 46 grādus pēc Celsija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule ASV aizliedz «Kaspersky Lab» pretvīrusu programmatūras izplatīšanu

ASV ceturtdien aizliedza Krievijas uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt Savienotajās Valstīs savus pretvīrusu programmatūras produktus, pavēstīja ASV Tirdzniecības ministrija.

Pasaule ASV zemūdene ierodas Gvantanamo līcī dienu pēc Krievijas karakuģu ierašanās Kubā

Gvantanamo līcī Kubā ieradusies ASV karaflotes zemūdene, un tas noticis dienu pēc tam, kad Kubā ieradās Krievijas karakuģi.

Pasaule Pēc ASV jaunajām sankcijām Maskavas birža aptur dolāru un eiro tirdzniecību

Maskavas akciju birža ceturtdien apturējusi ASV dolāru un eiro tirdzniecību pēc tam, kad Savienotās Valstis trešdien paziņoja par jaunām sankcijām Krievijai par karu Ukrainā.

Pasaule Bloomberg: Krievija cenšas ietekmēt ASV vēlēšanas

Aizvien vairāk ASV pretinieku ar Krieviju vadībā cenšas ietekmēt novembrī gaidāmās prezidenta vēlēšanas, izmantojot nolīgtas komercsabiedrības un mākslīgā intelekta tehnoloģijas, raksta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ASV amatpersonām.