• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NATO nespēj vienoties par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai - DPA

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:46, 03.07.2024


NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam nav izdevies pierunāt sabiedrotos apsolīt finansiāli atbalstīt Ukrainu daudzus gadus uz priekšu, liecina ziņu aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.



Pirms NATO samita jūlijā Vašingtonā sabiedroties apņemsies vienīgi atbalstīt Ukrainu ar 43 miljardiem ASV dolāru nākamajā gadā, noskaidrojusi DPA.

Sabiedrotie arī nepanāca vienošanos par to, kā sadalīt finansiālo slogs, ko rada atbalsts Ukrainai, vienīgi atzina, ka būtu jāņem vērā valstu iekšzemes kopprodukts (IKP), ziņo DPA.

Stoltenbergs vēlējās, lai NATO valstis samitā jūlijā vienojas par plānu ilgtermiņa atbalstam Ukrainai, novērtējot to uz 40 miljardiem eiro gadā. Slogs tiktu sadalīts pa valstīm, ņemot vērā to IKP, un ASV nodrošinātu 50% no palīdzības.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Par nākamo NATO ģenerālsekretāru iecelts Marks Rite

Par NATO nākamo ģenerālsekretāru iecelts līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite, trešdien paziņojusi alianse.

Sabiedrība Saeima aicina atbalstīt Ukrainas pieteikumu pievienoties NATO

Uzsverot nepieciešamību Vašingtonas samitā skaidri apliecināt stingru vienotību un apņēmību, kā arī visu sabiedroto gatavību uzņemties taisnīgu daļu atbildības par visu sabiedroto drošību, Saeima šodien pieņēma paziņojumu, kurā aicina NATO dalībvalstu parlamentus atbalstīt Ukrainas oficiālo pieteikumu par iestāšanos NATO.

Sabiedrība NATO Austrumu flanga valstu samits vairs nav «vienprātīgu valstu klubiņš»

NATO Austrumu flanga valstu samits, kas otrdien notika Rīgā, parāda, ka tas vairs nav "vienprātīgu valstu klubiņš", aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Stoltenbergs: Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO palīdzību Ukrainai

Ungārija ir piekritusi nebloķēt NATO atbalstu Ukrainai, tomēr Viktora Orbāna valdība nesniegs personāla vai finansiālu atbalstu kara plosītajai valstij, trešdien paziņoja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.