• Mareks,
  • Tālivaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidens apžēlo par homoseksualitāti notiesātās militārpersonas

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:33, 26.06.2024


ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka "labo vēsturisku kļūdu" un apžēlo militārpersonas, kas vairāku desmitgažu garumā notiesātas saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksualitāti bruņotajos spēkos.


Foto: twitter

"Neskatoties uz viņu drosmi un lielo pašaizliedzību, tūkstošiem LGBTQI+ karavīru tika izstumti no armijas viņu seksuālās orientācijas vai dzimumidentitātes dēļ. Daži no šiem patriotiskajiem amerikāņiem tika tiesāti karatiesās, un viņi gadu desmitiem ir nesuši šīs lielās netaisnības nastu," paziņojumā pauda Baidens.

Prezidents norādīja - ar šo žestu viņš "nodrošina, ka mūsu bruņoto spēku kultūra atspoguļo vērtības, kas mūs padara par izcilu nāciju".

Augsta ASV amatpersona žurnālistiem sacīja, ka apžēlošana varētu attiekties uz tūkstošiem cilvēku.

Visi apžēlotie varēs arī koriģēt savus militāros dokumentus, un tas savukārt varētu ļaut saņemt pabalstus, kas iepriekš viņiem bija liegti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Krievi sāk izjust «šāviņu badu»

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģenerālštābā.

Pasaule Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 540 490

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 540 490 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule ES samitā apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali

Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē ceturtdien apstiprināta vienošanās par bloka augstāko amatu sadali, paziņojuši diplomāti.

Pasaule Slovākijā vilciena un autobusa sadursmē seši bojāgājušie

Slovākijā ceturtdien pasažieru vilciena un autobusa sadursmē gājuši bojā seši un ievainoti pieci cilvēki, paziņoja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Avoti: 15.novembrī iespējama Baidena un Sji tikšanās

Sagaidāms, ka ASV prezidents Džo Baidens un viņa Ķīnas kolēģis Sji Dzjiņpins tiksies 15.novembrī Sanfrancisko, trešdien pavēstījuši informēti avoti.

Pasaule Baidens: ASV ir kopā ar Izraēlu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien pēc grupējuma "Hamas" uzbrukuma Izraēlai paziņoja, ka "Savienotās Valstis ir kopā ar Izraēlu".

Pasaule ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram izvirzītas apsūdzības. Par ko?

ASV prezidenta Džo Baidena dēlam Hanteram Baidenam ceturtdien tika izvirzītas apsūdzības par nelikumīgu šaujamieroča iegādi un glabāšanu laikā, kad viņš lietojis narkotikas.

Pasaule Avots Baltajā namā: Baidens atbalstīs moderno iznīcinātāju nodošanu Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens G7 līderiem samitā Japānā sacījis, ka Vašingtona atbalstīs moderno militāro lidmašīnu, tai skaitā F-16 piegādāšanu Ukrainai un atbalstīs centienus apmācīt Ukrainas pilotus šo lidmašīnu izmantošanā, piektdien atklājis avots Baltajā namā.