• Lana,
  • Sergejs,
  • Svetlana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:49, 20.06.2024


Dienvidkorejas prezidenta birojs nosodījis Krievijas un Ziemeļkorejas noslēgto vienošanos, kas paredz savstarpēju palīdzību kara gadījumā, un paziņojis, ka apsvērs ieroču piegādi Ukrainai.



Prezidenta birojs paziņoja, ka vienošanās rada draudus Dienvidkorejas drošībai, un brīdināja, ka tā negatīvi ietekmēs Seulas attiecības ar Maskavu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns trešdien Phenjanā parakstīja stratēģiskās partnerības līgumu, kas paredz savstarpēju palīdzību agresijas gadījumā. Phenjanas režīma kontrolētie mediji vēlāk paziņoja, ka jaunais līgums paredz, ka kara gadījumā katra no pusēm izmantos visus līdzekļus, lai sniegtu nekavējošu militāro palīdzību otrai pusei.

Augsta ranga Dienvidkorejas prezidenta biroja amatpersona sacīja, ka, reaģējot uz šo vienošanos, Seula pārskatīs jautājumu par ieroču piegādi Ukrainai, lai palīdzētu tai atvairīt Krievijas iebrukumu.

Dienvidkoreja līdz šim ir piegādājusi Ukrainai humāno palīdzību un sniegusi citu atbalstu, kā arī pievienojusies ASV vadītajām ekonomiskajām sankcijām pret Maskavu. Taču Seula nav tiešā veidā piegādājusi ieročus Ukrainai, balstoties uz savu ilgstošo politiku nepiegādāt ieročus valstīm, kas aktīvi iesaistījušās konfliktā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Dienvidkorejā aizliedz suņa gaļas tirdzniecību

Dienvidkorejas parlaments otrdien aizliedzis audzēt, pārdot un slaktēt suņus, lai viņu gaļu izmantotu pārtikā.

Pasaule Dienvidkorejā sadurts opozīcijas partijas līderis

Dienvidkorejā opozīcijas partijas līderis Lī Džēmjuns, kurš 2022.gada prezidenta vēlēšanās zaudēja Junam Sukjolam, otrdien sadurts kaklā.

Pasaule Dienvidkorejā avarējis amerikāņu F-16

Dienvidkorejā pirmdien mācību lidojuma gaitā avarējis ASV reaktīvais iznīcinātājs F-16, pavēstīja Savienoto Valstu armija, norādot, ka avarējušās lidmašīnas pilots izglābts.

Pasaule Dienvidkoreja apsūdz Ziemeļkoreju par līdzdalību Krievijas iebrukumā

Ziemeļkoreja piedalās Krievijas iebrukumā Ukrainā, paziņoja Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols, aicinot pastiprināt aizsardzību pret turpmāku Phenjanas provokāciju novēršanu.