• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā prāva pret amerikāņu žurnālistu Gerškoviču sāksies 26.jūnijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:32, 17.06.2024


Par spiegošanu apsūdzētā amerikāņu žurnālista Evana Gerškoviča prāva sāksies 26.jūnijā Jekaterinburgā, pirmdien paziņojusi Krievijas tiesa.


Foto: Reuters

Tā dēvētā tiesa norisināsies aiz slēgtām durvīm.

Krievijas prokuratūra apgalvo, ka žurnālists esot strādājis ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) labā un vācis slepenu informāciju par tanku ražotāju "Uralvagonzavod".

Gerškovičs, viņa darba devējs un Baltais nams noliedz viņam izvirzītās apsūdzības.

Gerškovičs uz Krieviju pārcēlās 2017.gadā kā laikraksta "Moscow Times" un ziņu aģentūras "Agence France-Presse" (AFP) reportieris. Vēlāk viņš sāka strādāt laikrakstā "Wall Street Journal" (WSJ).

Pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022.gadā Gerškovičs pārcēlās uz Londonu, bet turpināja braukt uz Krieviju, lai ziņotu par situāciju valstī. Gerškovičs tika aizturēts pērn 29.martā Jekaterinburgā un aprīļa sākumā oficiāli apsūdzēts spiegošanā.

Žurnālistam, ja viņš tiks atzīts par vainīgu, draud līdz 20 gadiem ilgs cietumsods.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ostinam bijusi pirmā telefonsaruna ar Krievijas aizsardzības ministru

ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam otrdien bijusi pirmā telefonsaruna ar jauno Krievijas aizsardzības ministru Andreju Belousovu, pavēstījis Pentagons.

Pasaule ASV tiesa atbrīvo Asanžu

ASV tiesa trešdien atbrīvoja tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu pēc tam, kad viņš saskaņā ar vienošanos ar ASV varasiestādēm trešdien tiesā atzina savu vainu, lai izbeigtu savu gadiem ilgušo juridisko drāmu.

Pasaule EK: Microsoft rīcība pārkāpusi ES konkurences noteikumus

ASV datorprogrammatūras gigants "Microsoft" pārkāpis Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, iekļaujot biznesa komunikācijas platformu "Teams" lietojumprogrammu komplektā "Office", otrdien paziņoja Eiropas Komisija (EK).

Pasaule ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.

Lasiet arī

Pasaule Rostovā pie Donas atbrīvo par ķīlniekiem sagrābtus izolatora darbiniekus

Krievijas dienvidrietumu pilsētā Rostovā pie Donas pirmstiesas izmeklēšanas izolatorā ieslodzītie, kuru vidū ir arī par terorismu notiesātie, svētdien sagrābuši par ķīlniekiem divus izolatora darbiniekus, taču viņus atbrīvojusi specvienība, pavēstījis Federālais sodu izpildes dienests.

Sabiedrība Kornatovska-Mamikinam: «Es esmu padomju cilvēks, es mīlu Krieviju» (+VIDEO)

Feldšere, kas slavena ar savu kovidskepsi, ir izvēlējusies valsti, kurā dzīvot.

Pasaule Pēc ASV jaunajām sankcijām Maskavas birža aptur dolāru un eiro tirdzniecību

Maskavas akciju birža ceturtdien apturējusi ASV dolāru un eiro tirdzniecību pēc tam, kad Savienotās Valstis trešdien paziņoja par jaunām sankcijām Krievijai par karu Ukrainā.

Pasaule Bloomberg: Krievija cenšas ietekmēt ASV vēlēšanas

Aizvien vairāk ASV pretinieku ar Krieviju vadībā cenšas ietekmēt novembrī gaidāmās prezidenta vēlēšanas, izmantojot nolīgtas komercsabiedrības un mākslīgā intelekta tehnoloģijas, raksta aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ASV amatpersonām.