• Ausma,
  • Ausmis,
  • Inguna,
  • Inguns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna kritizē G7 samita noslēguma paziņojumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:43, 17.06.2024


Ķīna pirmdien paziņojusi, ka G7 samita noslēguma dokuments, kurā Pekina aicināta pārtraukt ieroču komponentu sūtīšanu Krievijai, esot "pilns augstprātības, aizspriedumu un melu".



G7 valstu samitā Itālijā pagājušajā nedēļā tika daudz diskutēts par saspringtajām tirdzniecības attiecībām ar Pekinu, un, protams, par karu Ukrainā. Apspriesta tika arī situācija Dienvidķīnas jūrā.

Samita noslēgumā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Ķīna sūta Krievijai divējāda lietojuma materiālus, kas palīdz Maskavai karā pret Ukrainu.

Izmantojot stingrākus formulējumus nekā pagājušā gada samitā, G7 paziņojumā kritizēta arī Ķīnas militarizācija un iebiedēšanas mēģinājumi Dienvidķīnas jūrā.

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis šodien apgalvoja, ka G7 samita noslēguma paziņojumā Ķīnai uzbrukts un tā apmelota. Tajā tika "atkārtotas klišejas, kurām nav nedz faktiska, nedz juridiska pamata, ne morāla pamatojuma," paziņoja amatpersona.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ostinam bijusi pirmā telefonsaruna ar Krievijas aizsardzības ministru

ASV aizsardzības ministram Loidam Ostinam otrdien bijusi pirmā telefonsaruna ar jauno Krievijas aizsardzības ministru Andreju Belousovu, pavēstījis Pentagons.

Pasaule ASV tiesa atbrīvo Asanžu

ASV tiesa trešdien atbrīvoja tīmekļa projekta "Wikileaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu pēc tam, kad viņš saskaņā ar vienošanos ar ASV varasiestādēm trešdien tiesā atzina savu vainu, lai izbeigtu savu gadiem ilgušo juridisko drāmu.

Pasaule EK: Microsoft rīcība pārkāpusi ES konkurences noteikumus

ASV datorprogrammatūras gigants "Microsoft" pārkāpis Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, iekļaujot biznesa komunikācijas platformu "Teams" lietojumprogrammu komplektā "Office", otrdien paziņoja Eiropas Komisija (EK).

Pasaule ES pagarina pagaidu aizsardzības mehānismu ukraiņu bēgļiem

Eiropadome otrdien oficiāli apstiprinājusi Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu līdz 2026.gada 4.martam pagarināt pagaidu aizsardzības mehānismu vairāk nekā četriem miljoniem ukraiņu bēgļu, pavēstīja Eiropadomes preses dienests.

Lasiet arī

Pasaule Ķīna sāk divu dienu manevrus ap Taivānu

Ķīna ceturtdienas rītā sāka manevrus ap Taivānu, kas ilgs divas dienas un kuros piedalās karaflotes kuģi un lidmašīnas, un raksturoja tos kā "stipru sodu" Taivānai par "separātisma aktiem", ziņoja Ķīnas valsts mediji.

Pasaule Serbija un Ķīna paraksta vienošanos par kopīgas nākotnes veidošanu

Ķīna un Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts Serbija trešdien parakstīja vienošanos par "kopīgas nākotnes" veidošanu, Serbijai kļūstot par pirmo valsti Eiropā, kas piekritusi parakstīt šādu dokumentu ar Pekinu.

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Pasaule Austrālija apsūdz Ķīnu par iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem

Austrālija caur dažādiem kanāliem izteikusi protestu Pekinai par Ķīnas iznīcinātāja rīcību virs starptautiskiem ūdeņiem izšaujot signālraķetes, tādējādi apdraudot Austrālijas jūras spēku helikopteru, otrdien paziņoja salas valsts premjerministrs Entonijs Albanīzs.