• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 11:21, 15.06.2024


Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.


Foto: LETA

Samita laikā Valsts prezidentam plānota dalība diskusijā par humānajiem jautājumiem, kurā tiks spriests par Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu un gūstekņu apmaiņu.

Rinkēvičam plānotas arī divpusējās tikšanās ar citu valstu vadītājiem, tai skaitā ar Moldovas prezidenti.

Samitā par mieru Ukrainā, ko pēc Ukrainas lūguma organizē Šveice, pulcēsies ap 100 valstu augsta līmeņa pārstāvji, lai rastu ceļu uz visaptverošu, taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā, kas būtu balstīts starptautiskajās tiesībās un ANO Hartā.

Krievija un Ķīna samitā nepiedalīsies.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 7.jūnijā Francijas parlamentā paudis cerību, ka Šveicē gaidāmais miera samits sekmēs taisnīgu kara atrisinājumu.

"Pirmais miera samits varētu kļūt par formātu, kas pietuvinātu šī kara taisnīgu izbeigšanu," uzrunājot Francijas parlamentu, sacīja Zelenskis. "Esmu pateicīgs par visu, ko jūs jau darāt, un tas ir ļoti daudz. Taču, lai panāktu taisnīgu mieru, ir jādara vairāk," viņš uzsvēra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Pasaule ASV aizliedz «Kaspersky Lab» pretvīrusu programmatūras izplatīšanu

ASV ceturtdien aizliedza Krievijas uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt Savienotajās Valstīs savus pretvīrusu programmatūras produktus, pavēstīja ASV Tirdzniecības ministrija.

Pasaule Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai

Dienvidkorejas prezidenta birojs nosodījis Krievijas un Ziemeļkorejas noslēgto vienošanos, kas paredz savstarpēju palīdzību kara gadījumā, un paziņojis, ka apsvērs ieroču piegādi Ukrainai.

Pasaule Aptauja: Britu konservatīvajiem draud smagā sakāve partijas vēsturē

Lielbritānijas konservatīvie 4.jūlijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās varētu ciest vissmagāko sakāvi gandrīz 200 gadus ilgajā partijas vēsturē, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību

Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību, intervijā Latvijas Radio atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Pasaule Rinkēvičs: Krievijas vēlme mainīt robežas var kļūt par eskalējošu pasākumu VIDEO

Krievijas vēlme mainīt valsts jūras robežas ar Lietuvu un Somiju Baltijas jūrā var kļūt par eskalējošu pasākumu, sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV).

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.