• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rinkēvičs apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 11:21, 15.06.2024


Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien un rīt apmeklēs Ukrainas miera samitu Šveicē, informēja Valsts prezidenta kancelejā.


Foto: LETA

Samita laikā Valsts prezidentam plānota dalība diskusijā par humānajiem jautājumiem, kurā tiks spriests par Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu un gūstekņu apmaiņu.

Rinkēvičam plānotas arī divpusējās tikšanās ar citu valstu vadītājiem, tai skaitā ar Moldovas prezidenti.

Samitā par mieru Ukrainā, ko pēc Ukrainas lūguma organizē Šveice, pulcēsies ap 100 valstu augsta līmeņa pārstāvji, lai rastu ceļu uz visaptverošu, taisnīgu un ilgstošu mieru Ukrainā, kas būtu balstīts starptautiskajās tiesībās un ANO Hartā.

Krievija un Ķīna samitā nepiedalīsies.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis 7.jūnijā Francijas parlamentā paudis cerību, ka Šveicē gaidāmais miera samits sekmēs taisnīgu kara atrisinājumu.

"Pirmais miera samits varētu kļūt par formātu, kas pietuvinātu šī kara taisnīgu izbeigšanu," uzrunājot Francijas parlamentu, sacīja Zelenskis. "Esmu pateicīgs par visu, ko jūs jau darāt, un tas ir ļoti daudz. Taču, lai panāktu taisnīgu mieru, ir jādara vairāk," viņš uzsvēra.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Dienvidkoreja neizslēdz ieroču piegādes Ukrainai

Dienvidkorejas ārlietu ministrs Čo Tējuls uzskata, ka Dienvidkoreja nevar palikt pasīva, reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru ierašanos Krievijā.

Pasaule Krimas platformas samita dalībnieki aicina palielināt atbalstu Ukrainai

Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita dalībnieki ceturtdien apstiprināja kopīgu paziņojumu, kurā aicina palielināt atbalstu Ukrainai.

Pasaule Igaunijā neplāno slēgt Barklaja de Tolli mauzoleju

Igaunija neplāno slēgt Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli mauzoleju, paziņojis Tervas pašvaldības padomes priekšsēdētājs un Igaunijas parlamenta deputāts Maido Rūsmans.

Pasaule Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Libānā dzimušais Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), atsaucoties uz informāciju, ko ieguvis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas Gazas joslā

Gadu pēc teroristiskā grupējuma "Hamās" uzbrukuma Izraēlai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina strādāt pie ilgstoša miera panākšanas reģionā.

Ekonomika Rinkēvičs ANO uzsver Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta attīstības jomā

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs ANO uzsvēris Latvijas priekšrocības mākslīgā intelekta un komunikāciju tehnoloģiju attīstības jomā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Sabiedrība Rinkēvičs: Jāpalielina finansējumu klimata pārmaiņu mazināšanai

Pasaulē ir būtiski palielināt finansējumu klimata pārmaiņu jomā īpaši tām valstīm, kurām jūru līmeņa celšanās rada vissmagāko slogu, ANO Ģenerālās asamblejas plenārsēdē par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu uzsvēris Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Valsts prezidents darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs š.g. 17.–27. septembrī darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV).