Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Pasaule
LETA 09:15, 13.06.2024 0

Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.

 

Lielbritānijas plāns par migrantu deportēšanu uz Ruandu ir sastapies ar juridiskiem izaicinājumiem, bet premjerministra Riši Sunaka valdība uzstāj, ka tas tiks īstenots, ja Konservatīvā partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.

ANO Augstā komisāra bēgļu lietās (UNHCR) advokāti pirmdien paziņoja Augstajā tiesā Londonā, ka saskaņā ar šo plānu deportējamos migrantus Ruanda varētu pārvietot uz citu valsti, kur viņiem varētu draudēt vardarbība vai vajāšana.

"UNHCR melo," paziņoja Ruandas valdība, apsūdzot šo aģentūru "Vairāku pilnīgi nenopietnu apgalvojumu" izteikšanā par Ruandu.

"Šķiet, ka šai organizācijai ir nodoms sniegt Lielbritānijas tiesām safabricētus apgalvojumus par Ruandas izturēšanos pret patvēruma meklētājiem."

Pirmdien notikusī tiesas sēde, kurā ANO aģentūra veiksmīgi iejaucās, ir kārtējais juridiskais izaicinājums pret šo Lielbritānijas plānu.

"UNHCR ir konsekventi skaidri paudusi savas bažas par nopietnajiem riskiem, kurus bēgļiem rada "eksternalizācija" (..) un konstatē, ka Lielbritānijas-Ruandas Patvēruma partnerība pārliek atbildību par lēmumu pieņemšanu patvēruma jomā un bēgļu aizsardzību," trešdien paziņoja UNHCR, atsakoties tālāk komentēt.

Lielbritānijā valdošie konservatīvie ir paziņojuši, ka deportāciju plāna mērķis ir atturēt migrantus no Lamanša šķērsošanas, un Sunaks ir solījis to īstenot kopš jūlija sākuma.

Opozīcijā esošas Leiboristu partijas līderis Kīrs Stārmers ir solījis atmest šo plānu, ja viņa partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Kultūra Kamera nepalīdzēja: virs Temzas parādījās jauns noslēpumains Benksija darbs

Slavenajam, bet joprojām anonīmajam ielu māksliniekam Benksijam atkal izdevies izvairīties no ielu kamerām.

Pasaule Sautportā, kur nodurtas trīs meitenes, izceļas protesti un sadursmes ar policiju

Anglijas pilsētā Sautportā, kur jaunietis ar nazi nodūris trīs meitenes, otrdien izcēlās protesti un apmēram 100 to dalībnieki iesaistījās sadursmēs ar policiju.

Pasaule Lielbritānijā piespriež bargus sodus vides aktīvistiem

Lielbritānijas tiesa šonedēļ piespriedusi bargus cietumsodus vides aizstāvju organizācijas "Just Stop Oil" aktīvistiem par sazvērestību nolūkā bloķēt automaģistrāli.

Pasaule Kīrs Stārmers kļuvis par Lielbritānijas premjeru

Lielbritānijas karalis Čārlzs III piektdien premjerministra amatā iecēlis leiboristu līderi Kīru Stārmeru.