• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ruanda: ANO aģentūra melo par Lielbritānijas deportāciju plānu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:15, 13.06.2024


Ruanda trešdien apsūdzēja ANO bēgļu aģentūru melos pēc tam, kad šī aģentūra tiesā apgalvoja, ka no Lielbritānijas uz Ruandu deportētie patvēruma meklētāji var tikt nosūtīti uz citu valsti, kur viņiem draudētu vajāšana.



Lielbritānijas plāns par migrantu deportēšanu uz Ruandu ir sastapies ar juridiskiem izaicinājumiem, bet premjerministra Riši Sunaka valdība uzstāj, ka tas tiks īstenots, ja Konservatīvā partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.

ANO Augstā komisāra bēgļu lietās (UNHCR) advokāti pirmdien paziņoja Augstajā tiesā Londonā, ka saskaņā ar šo plānu deportējamos migrantus Ruanda varētu pārvietot uz citu valsti, kur viņiem varētu draudēt vardarbība vai vajāšana.

"UNHCR melo," paziņoja Ruandas valdība, apsūdzot šo aģentūru "Vairāku pilnīgi nenopietnu apgalvojumu" izteikšanā par Ruandu.

"Šķiet, ka šai organizācijai ir nodoms sniegt Lielbritānijas tiesām safabricētus apgalvojumus par Ruandas izturēšanos pret patvēruma meklētājiem."

Pirmdien notikusī tiesas sēde, kurā ANO aģentūra veiksmīgi iejaucās, ir kārtējais juridiskais izaicinājums pret šo Lielbritānijas plānu.

"UNHCR ir konsekventi skaidri paudusi savas bažas par nopietnajiem riskiem, kurus bēgļiem rada "eksternalizācija" (..) un konstatē, ka Lielbritānijas-Ruandas Patvēruma partnerība pārliek atbildību par lēmumu pieņemšanu patvēruma jomā un bēgļu aizsardzību," trešdien paziņoja UNHCR, atsakoties tālāk komentēt.

Lielbritānijā valdošie konservatīvie ir paziņojuši, ka deportāciju plāna mērķis ir atturēt migrantus no Lamanša šķērsošanas, un Sunaks ir solījis to īstenot kopš jūlija sākuma.

Opozīcijā esošas Leiboristu partijas līderis Kīrs Stārmers ir solījis atmest šo plānu, ja viņa partija uzvarēs parlamenta vēlēšanās 4.jūlijā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija paziņo par Palestīnas valsts atzīšanu

Armēnija piektdien paziņojusi par Palestīnas valsts atzīšanu.

Pasaule ES otrdien sāks iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien oficiāli apstiprinājušas, ka nākamnedēļ sāksies sarunas ar Ukrainu un Moldovu par pievienošanos blokam.

Pasaule ASV atļauj Ukrainai izmantot tās piegādātos ieročus triecieniem jebkur Krievijā

Ukrainas armija var izmantot ASV piegādātos ieročus, lai uzbruktu jebkuriem militārajiem objektiem Krievijas teritorijā, nevis tikai tiem, kas atrodas netālu no Harkivas apgabala, ceturtdien paziņojis Pentagona preses sekretārs ģenerālis Patriks Raiders.

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Lasiet arī

Pasaule Londonas džentlmeņu klubs balsos par sieviešu uzņemšanu

Viens no Londonas senākajiem džentlmeņu klubiem otrdien balsos par sieviešu uzņemšanu klubā, lai gan tā biedru starpā ir asas viedokļu atšķirības.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Pasaule Džons Svinijs ievēlēts par jauno Skotijas SNP līderi

Skotijas politikas veterāns Džons Svinijs pirmdien tika ievēlēts par Skotu Nacionālās partijas (SNP) līderi un kļūs par nākamo Skotijas premjerministru.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.