• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV nosoda Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:12, 13.06.2024


ASV trešdien nosodīja Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu un nodošanu adopcijai.



"Tas ir nicināmi un šausminoši. Šiem ukraiņu bērniem ir jābūt kopā ar savām ģimenēm Ukrainā," pavēstīja Baltā nama padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans. "Krievija karo ne tikai pret Ukrainas armiju, bet arī pret Ukrainas tautu."

Laikraksta "Financial Times" trešdien publicētajā izmeklēšanā tika identificēti četri ukraiņu bērni, kas 2022.gadā no okupētajām teritorijām tika pārvesti uz Krieviju un pēc tam piedāvāti adopcijai tīmekļa vietnē "usynovite". Bērnu vecums ir no astoņiem līdz 15 gadiem.

Viena bērna vārds tika mainīts uz krievu, un vietnē nav minēts, ka bērns ir ukraiņu izcelsmes.

Ukraina pieprasa atdot gandrīz 20 000 nepilngadīgo, kurus Krievija ir nelikumīgi aizvedusi kopš iebrukuma sākuma 2022. gadā.

Saistībā ar bērnu izvešanu uz Krieviju Starptautiskā Krimināltiesa ir izdevusi orderi Krievijas diktatora Vladimira Putina un viņa bērnu tiesību komisāres Marijas Ļvovas-Belovas arestam.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī aģentūrai AFP sacīja, ka viņš plāno bērnu atgriešanu izvirzīt par galveno prioritāti šajā nedēļas nogalē Šveicē paredzētajā miera samitā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Pasaule ASV aizliedz «Kaspersky Lab» pretvīrusu programmatūras izplatīšanu

ASV ceturtdien aizliedza Krievijas uzņēmumam "Kaspersky Lab" izplatīt Savienotajās Valstīs savus pretvīrusu programmatūras produktus, pavēstīja ASV Tirdzniecības ministrija.

Pasaule Dienvidkoreja apsvērs ieroču piegādi Ukrainai

Dienvidkorejas prezidenta birojs nosodījis Krievijas un Ziemeļkorejas noslēgto vienošanos, kas paredz savstarpēju palīdzību kara gadījumā, un paziņojis, ka apsvērs ieroču piegādi Ukrainai.

Pasaule Aptauja: Britu konservatīvajiem draud smagā sakāve partijas vēsturē

Lielbritānijas konservatīvie 4.jūlijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās varētu ciest vissmagāko sakāvi gandrīz 200 gadus ilgajā partijas vēsturē, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk naftas pārstrādes rūpnīcai un naftas bāzei Krievijā

Ukrainas droni ceturtdien uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai un naftas bāzei Krievijas dienvidrietumos, vēsta "Telegram" kanāli.

Pasaule Krievijas agresijas rezultātā Ukrainā nogalināti un ievainoti teju 2000 bērnu

Krievijas bruņotās agresijas rezultātā Ukrainā nogalināti un ievainoti teju 2000 bērnu, paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Pasaule Krievu okupanti nocirtuši galvu ukraiņu karavīram - Ukrainas Ģenerālprokuratūra

Krievu okupanti Doneckas apgabala Volnovahas rajonā nocirtuši galvu Ukrainas karavīram, otrdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Pasaule Rheinmetall nodos Ukrainai ar zenītlielgabalu aprīkotus tankus

Vācijas bruņojuma rūpniecības uzņēmums "Rheinmetall" nodos Ukrainai pretgaisa aizsardzības tankus hibrīdus "Frankenstein", kas spēj notriekt ienaidnieka raķetes un bezpilota lidaparātus, ziņo britu laikraksts "The Telegraph".