• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV nosoda Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:12, 13.06.2024


ASV trešdien nosodīja Krieviju par Ukrainas bērnu nolaupīšanu un nodošanu adopcijai.



"Tas ir nicināmi un šausminoši. Šiem ukraiņu bērniem ir jābūt kopā ar savām ģimenēm Ukrainā," pavēstīja Baltā nama padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans. "Krievija karo ne tikai pret Ukrainas armiju, bet arī pret Ukrainas tautu."

Laikraksta "Financial Times" trešdien publicētajā izmeklēšanā tika identificēti četri ukraiņu bērni, kas 2022.gadā no okupētajām teritorijām tika pārvesti uz Krieviju un pēc tam piedāvāti adopcijai tīmekļa vietnē "usynovite". Bērnu vecums ir no astoņiem līdz 15 gadiem.

Viena bērna vārds tika mainīts uz krievu, un vietnē nav minēts, ka bērns ir ukraiņu izcelsmes.

Ukraina pieprasa atdot gandrīz 20 000 nepilngadīgo, kurus Krievija ir nelikumīgi aizvedusi kopš iebrukuma sākuma 2022. gadā.

Saistībā ar bērnu izvešanu uz Krieviju Starptautiskā Krimināltiesa ir izdevusi orderi Krievijas diktatora Vladimira Putina un viņa bērnu tiesību komisāres Marijas Ļvovas-Belovas arestam.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pagājušajā mēnesī aģentūrai AFP sacīja, ka viņš plāno bērnu atgriešanu izvirzīt par galveno prioritāti šajā nedēļas nogalē Šveicē paredzētajā miera samitā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Dienvidkoreja neizslēdz ieroču piegādes Ukrainai

Dienvidkorejas ārlietu ministrs Čo Tējuls uzskata, ka Dienvidkoreja nevar palikt pasīva, reaģējot uz Ziemeļkorejas karavīru ierašanos Krievijā.

Pasaule Krimas platformas samita dalībnieki aicina palielināt atbalstu Ukrainai

Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita dalībnieki ceturtdien apstiprināja kopīgu paziņojumu, kurā aicina palielināt atbalstu Ukrainai.

Pasaule Igaunijā neplāno slēgt Barklaja de Tolli mauzoleju

Igaunija neplāno slēgt Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli mauzoleju, paziņojis Tervas pašvaldības padomes priekšsēdētājs un Igaunijas parlamenta deputāts Maido Rūsmans.

Pasaule Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Libānā dzimušais Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), atsaucoties uz informāciju, ko ieguvis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

Lasiet arī

Pasaule Krievu bumbu sprādzienos Harkivā ievainoti vismaz 12 cilvēki

Krievija naktī uz pirmdienu uzbrukusi Harkivai ar vadāmām aviācijas bumbām, ievainojot vismaz 12 cilvēkus, paziņojusi Ukrainas policija.

Pasaule Ukraina un Krievija apmainās ar gūstekņiem

Ukraina un Krievija ir sarīkojušas vēl vienu gūstekņu apmaiņu, un mājās atgriezās 95 katras puses karavīri, naktī uz sestdienu paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule ASV amatpersona: Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus

Krievija ir iztērējusi savus nebalto dienu iekrājumus 650 miljardu ASV dolāru apmērā, tādas aplēses drošības un ārpolitiskas foruma "Rīgas konference" diskusijā pauda ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens.

Pasaule ES īpašais sūtnis: Latvija var priecāties par ES vienotību atbalstā Ukrainai

Pret Krieviju īstenotās Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir ļoti būtiska Ukrainas atbalsta politikas sastāvdaļa, un šo politiku ES valstis īsteno ļoti apņēmīgi un vienoti, neatkarīgi no tā, cik tuvu Krievijas robežām tās atrodas, aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.