• Līga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Laikraksts: Krievija sākusi vervēt cietumnieces karošanai Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:08, 11.06.2024


Maija beigās Krievija atbrīvojusi no cietumiem sieviešu grupu, lai karotu Ukrainā, ziņo laikraksts "The New York Times".



Avīze atsaucas uz bijušajiem ieslodzītajiem, kuri uztur kontaktus ar tiem, kas joprojām atrodas cietumā. Pēc viņu teiktā, militārie vervētāji ir savākuši vairākas sievietes no cietuma netālu no Sanktpēterburgas. Pagaidām nav skaidrs, vai viņu atbrīvošana ir atsevišķs gadījums, pilotprogramma vai plašāka vervēšanas viļņa sākums.

2022.gada sākumā Krievijas cietumos atradās aptuveni 30 000 sieviešu. Vervētāji 2023.gada rudenī sāka apciemot sieviešu cietumus visā Krievijas Eiropas daļā. Tomēr līdz šim notiesātās sievietes, kas stājušās militārajā dienestā, bez oficiāliem paskaidrojumiem ir palikušas ieslodzītas.

"Notiesāto sieviešu vervēšana notiek laikā, kad Krievijas valdība ķeras pie arvien netradicionālākām shēmām, lai piesaistītu brīvprātīgos no Krievijas sabiedrības marginālās daļas, mēģinot izvairīties no vēl viena nepopulāra iesaukuma. Šīs vervēšanas shēmas ir vērstas ne tikai pret ieslodzītajiem, bet arī pret parādniekiem, noziegumos apsūdzētajiem un ārzemniekiem," norāda avīze.

Pagaidām nav zināms, kādus pienākumus iesauktās sievietes veiks frontē. Vervētāji ieslodzītajām piedāvāja līgumus, lai viņas vienu gadu kalpotu par snaiperēm, kaujas mediķēm un frontes radistēm. No 400 ieslodzītajām līgumu parakstīt piekrita tikai aptuveni 40.

Viņām tika piedāvāta apžēlošana un aptuveni 2000 eiro mēnesī, kas ir aptuveni desmit reizes vairāk nekā minimālā alga Krievijā. Sievietes pieņēma lēmumu doties uz fronti, cita starpā arī Krievijas cietumos valdošo skarbo apstākļu dēļ.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnija paziņo par Palestīnas valsts atzīšanu

Armēnija piektdien paziņojusi par Palestīnas valsts atzīšanu.

Pasaule ES otrdien sāks iestāšanās sarunas ar Ukrainu un Moldovu

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis piektdien oficiāli apstiprinājušas, ka nākamnedēļ sāksies sarunas ar Ukrainu un Moldovu par pievienošanos blokam.

Pasaule ASV atļauj Ukrainai izmantot tās piegādātos ieročus triecieniem jebkur Krievijā

Ukrainas armija var izmantot ASV piegādātos ieročus, lai uzbruktu jebkuriem militārajiem objektiem Krievijas teritorijā, nevis tikai tiem, kas atrodas netālu no Harkivas apgabala, ceturtdien paziņojis Pentagona preses sekretārs ģenerālis Patriks Raiders.

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk Krasnodaras novadam

Krievijas Krasnodaras novadam naktī uz piektdienu uzbrūk Ukrainas droni.

Pasaule Ukrainas droni uzbrūk naftas pārstrādes rūpnīcai un naftas bāzei Krievijā

Ukrainas droni ceturtdien uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai un naftas bāzei Krievijas dienvidrietumos, vēsta "Telegram" kanāli.

Pasaule Krievijas agresijas rezultātā Ukrainā nogalināti un ievainoti teju 2000 bērnu

Krievijas bruņotās agresijas rezultātā Ukrainā nogalināti un ievainoti teju 2000 bērnu, paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Pasaule Krievu okupanti nocirtuši galvu ukraiņu karavīram - Ukrainas Ģenerālprokuratūra

Krievu okupanti Doneckas apgabala Volnovahas rajonā nocirtuši galvu Ukrainas karavīram, otrdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.