• Anrijs,
  • Arkādijs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slimnīca: Izraēlas triecienā UNRWA skolai nogalināti 37 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:57, 07.06.2024


Izraēlas triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Gazas joslas centrālajā daļā ceturtdien tika nogalināti vismaz 37 cilvēki, paziņoja vietējā slimnīca.



Izraēlas armija bija paziņojusi, ka trieciens bijis vērsts pret kaujinieku grupējuma "Hamās" kompleksu šajā skolā, un ka tajā nogalināti vairāki kaujinieki.

Trieciens notika pēc tam, kad ASV, Kataras un Ēģiptes vidutāji atsāka sarunas ar mērķi nodrošināt pamieru un ķīlnieku apmaiņu pret palestīniešu cietumniekiem.

Izraēlas armija paziņoja, ka ir "likvidējusi" vairākus kaujiniekus "'precīzā triecienā "Hamas" kompleksam, kas izveidots UNRWA skolā" Nuseiratas rajonā.

Armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari vēlāk pateica, ka deviņi "teroristi" tika nogalināti, kad Gaisa spēku iznīcinātāji uzbruka trim klasēm, kurās slēpās apmēram 30 kaujinieki no grupējumiem "Islāma džihāds" un "Hamās".

ASV ir aicinājušas Izraēlu uz "pilnīgu" atklātību par šo triecienu.

"Izraēlas valdība ir sacījusi, ka sniegs vairāk informācijas par šo triecienu, ieskaitot tajā mirušo vārdus. Mēs gaidām, ka viņi būs pilnīgi atklāti, publiskojot šo informāciju," reportieriem paziņoja ASV Valsts departamenta preses sekretārs Metjū Millers.

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs nosauca šo triecienu par "vēl vienu šausminošu piemēru cenai, kuru maksā civiliedzīvotāji". "Vajadzēs būt atbildībai par visu, kas noticis Gazā," sacīja viņa preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Eiropas Savienības (ES) augstais pārstāvis ārpolitikas un drošības politikas jomā Žuzeps Borels aicināja "neatkarīgi izmeklēt" šo triecienu.

Al-Aksas Mocekļu slimnīca Deiralbalahā pie Nuseiratas paziņoja, ka saņēmusi vismaz "37 mocekļu" līķus no šī trieciena.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas armija no Rafahas evakuē 100 000 cilvēku

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā evakuē aptuveni 100 000 cilvēku no Rafahas austrumu daļas pirms gaidāmā uzbrukuma Gazas joslas dienvidu pilsētai.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.

Pasaule Izraēlas armijas komandieris apstiprina kara turpināšanu Gazas joslā

Izraēlas armijas ģenerālštāba priekšnieks Herci Halevi apstiprinājis plānus kara turpināšanai pret palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" Gazas joslā, svētdienas vakarā paziņoja Izraēlas armija.