• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francija, Vācija un Polija kļuvušas par «pastāvīgiem» Krievijas mērķiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:23, 05.06.2024


Francija, Vācija un Polija kļuvušas par "pastāvīgiem" Krievijas dezinformācijas uzbrukumu mērķiem pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām šonedēļ, otrdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) vērtību un pārredzamības komisāre Vera Jourova.



ES pirms Eiroparlamenta vēlēšanām, kas notiks no 6. līdz 9.jūnijam, ir vairākkārt brīdinājusi, ka Krievija pastiprinās dezinformācijas kampaņas šajā valstu blokā.

"Ir trīs lielas valstis, kas pakļautas pastāvīgam uzbrukumam [no Krievijas puses]. Un tās ir Francija, Vācija un Polija," sacīja Jourova, atsaucoties uz Eiropas Digitālo plašsaziņas līdzekļu novērošanas centru (EDMO).

Viņa sacīja, ka notiek "masveidīgāki dezinformācijas uzbrukumi par specifiskiem tematiem". Francijā šie uzbrukumi fokusējas uz šīs vasaras Olimpiskajām spēlēm Parīzē, Vācijā tie izmanto bažas par migrāciju un drošību, savukārt Polijā internetā ir parādījies naratīvs par ukraiņu bēgļiem kā "slogu".

Komisāre norādīja uz pagājušajā nedēļā parādījušos Polijas valsts ziņu aģentūras aplamo vēsti par to, ka poļi tikšot mobilizēti karošanai Ukrainā. Varas iestādes to izskaidroja ar Krievijas kiberuzbrukumu.

"Krievijas propaganda ir veidota ar (..) ļoti labām zināšanām par katras valsts jutīgajiem tematiem, par to, kura valsts var labāk uztvert šos naratīvus," sacīja Jourova.

Komisāre runāja ar reportieriem Briselē pēc vizītes ASV, kur viņa tikās ar pasaules lielāko tehnoloģiju uzņēmumu, tostarp "X" un "YouTube", vadītājiem.

Jourova sacīja, ka ir aicinājusi uz '"maksimālu modrību šajās pēdējās dienās" un arī atgādinājusi šiem uzņēmumiem par stingrajiem noteikumiem, kurus paredz ES Digitālo pakalpojumu akts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Makrons lūdzis Gabrielu Atālu palikt premjerministra amatā

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdien lūdzis premjerministru Gabrielu Atālu pagaidām palikt amatā, lai nodrošinātu stabilitāti valstī, paziņoja prezidenta birojs.

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu otrā kārtā uzvarējusi kreiso partiju alianse

Francijā parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārtā svētdien uzvarējusi plaša kreiso spēku koalīcija, apsteidzot gan prezidenta Emanuela Makrona centristus, gan galēji labējos, taču neviena grupa nav ieguvusi absolūto vairākumu, liecina pirmdien publicētie galīgie rezultāti.

Pasaule Francijā šodien notiek parlamenta ārkārtas vēlēšanu otrā kārta

Pirmo reizi valsts vēsturē pie varas varētu nonākt galēji labējā Nacionālā apvienība (RN).

Pasaule Francijas parlamenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Nacionālā apvienība

Francijas parlamenta ārkārtas vēlēšanu pirmajā kārtā svētdien visvairāk balsu izcīnījusi galēji labējā Nacionālā apvienība (RN), liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.