• Alda,
  • Maruta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Indijas galvaspilsētā gaisa temperatūra sasniegusi 49,9 grādus pēc Celsija

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:16, 29.05.2024


Indijas galvaspilsētā Deli gaisa temperatūra sasniegusi 49,9 grādus pēc Celsija, kas ir jauns rekords, un varasiestādes brīdinājušas par ūdens trūkumu lielpilsētā.



Indijas Meteoroloģijas departaments otrdien reģistrēja rekordaugsto temperatūru divās Deli priekšpilsētās. Birojs paziņojis, ka temperatūra bija par deviņiem grādiem augstāka, nekā gaidīts.

Meteorologi prognozē līdzīgu karstumu Deli arī šodien, un dienests izsludinājis sarkano trauksmi, aicinot iedzīvotājus būt piesardzīgiem.

2022.gada maijā gaisa temperatūra vietām Deli sasniedza 49,2 grādus pēc Celsija, tolaik ziņoja Indijas mediji.

Lai gan Indijai tradicionāli raksturīgas karstas vasaras, pētījumi liecina, ka klimata pārmaiņu dēļ karstuma viļņi kļūst ilgāki, biežāki un intensīvāki.

Deli varasiestādes brīdinājušas par ūdens trūkuma risku, un vairākos rajonos ir samazināta ūdens piegāde. Ūdens apgādes ministre Atiši Marlena aicinājusi uz kolektīvo atbildību, lai pārtrauktu ūdens nelietderīgu izmantošanu.

"Lai risinātu ūdens trūkuma problēmu, mēs esam veikuši virkni pasākumu, piemēram, daudzos rajonos samazinājuši ūdens piegādi no divām reizēm dienā līdz vienai reizei dienā," paziņoja ministre. Ietaupītais ūdens tiks novirzīts rajoniem, kur ūdens tiek piegādāts tikai 15 līdz 20 minūtes dienā, viņa piebilda.

Indijas Meteoroloģijas departaments brīdinājis arī par karstuma ietekmi uz veselību, jo īpaši zīdaiņiem, vecāka gadagājuma cilvēkiem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām.

Daudzi karstumā vaino svelmaino vēju no Rādžastānas štata, kur gaisa temperatūra otrdien sasniedza 50,5 grādu pēc Celsija.

Rādžastānas tuksneša reģionā Phalodi 2016.gadā gaisa temperatūra sasniedza 51 grādu pēc Celsija, kas ir visas Indijas rekords.

Kamēr Deli un Rādžastānas štatā valda svelmains karstums, Rietumbengāles štatu un ziemeļaustrumu Mizorāmas štatu skārušas vētras un spēcīgas lietusgāzes, ko izraisījis ciklons "Remala", kas svētdien skāra Indiju un Bangladešu, laupot dzīvību vismaz 38 cilvēkiem.

Bangladešas Meteoroloģijas departaments paziņojis, ka ciklons bija "viens no garākajiem valsts vēsturē", vainojot tajā klimata pārmaiņas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Orbāns ieradies vizītē Maskavā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ieradies vizītē Maskavā, kur tiksies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, piektdien paziņojis Orbāna preses sekretārs.

Pasaule Taivānas tuvumā fiksētas 36 Ķīnas kara lidmašīnas

Taivānas Aizsardzības ministrija piektdien paziņojusi, ka pēdējo 24 stundu laikā salas apkārtnē fiksējusi 36 Ķīnas kara lidmašīnas.

Pasaule Cihanouska: Baltkrieviju nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Putinam

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Pasaule Lielbritānijas vēlēšanās leiboristi izcīnījuši absolūto vairākumu

Ceturtdien notikušajās Lielbritānijas parlamenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru guvuši līdz šim opozīcijā bijušies leiboristi, kas apakšnamā izcīnījuši absolūto vairākumu, liecina balsu skaitīšanas rezultāti.

Lasiet arī

Pasaule Indijā vilciens bez vadītāja nobrauc 70 kilometrus

Indijas ziemeļos kravas vilciens bez vadītāja svētdien nobraucis 70 kilometrus, sasniedzot ātrumu 100 kilometrus stundā.

Pasaule Indijā tuneļa iegruvums iesprosto 40 cilvēkus

Iebrūkot tunelim uz viena no autoceļiem Indijas ziemeļos, gruveši iesprostojuši aptuveni 40 būvstrādniekus, svētdien ziņo vietējie mediji.

Pasaule Indijā vilcienu sadursmē 13 bojāgājušie

Indijas dienvidos svētdien divu pasažieru vilcienu sadursmē dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet 25 ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Pasaule Kanāda izraida Indijas diplomātu, saistot Indiju ar sikhu aktīvista slepkavību

Kanāda pirmdien apsūdzēja Indijas valdību saistībā ar Kanādas sikhu aktīvista slepkavību pie Vankūveras un izraidīja Indijas diplomātu, kurš vadījis Indijas izlūkdienesta nodaļu Kanādā.