• Mihails,
  • Miķelis,
  • Miks,
  • Mikus
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Polija iepazīstina ar austrumu robežas stiprināšanas plāniem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:39, 27.05.2024


Polijas Aizsardzības ministrija pirmdien iepazīstinājusi ar 700 kilometrus garās Krievijas un Baltkrievijas robežas nocietināšanas plāniem.



Varšava norādījusi, ka Krievija un Baltkrievija vērš pret Poliju naidīgas darbības, tajā skaitā kiberuzbrukumus un diversijas, kā arī novada nelegālo imigrantu plūsmu uz kaimiņvalsts teritoriju, cenšoties destabilizēt Eiropas Savienību (ES).

Premjerministra Donalda Tuska vadītā valdība iecerējusi virkni drošības pasākumu, tostarp arī kibertelpā.

Aptuveni 2,3 miljardus eiro paredzēts atvēlēt austrumu robežas stiprināšanai, īstenojot projektu "Vairogs-Austrumi", kuru iecerēts pabeigt līdz 2028.gadam.

Amatpersonas pagājušā nedēļā paziņoja, ka darbi austrumu robežas nostiprināšanai jau sākušies.

"Vairoga" mērķis ir aizsargāt Polijas teritoriju, ierobežot pretinieka karaspēka mobilitāti un palielināt Polijas armijas mobilitāti, kā arī pasargāt civiliedzīvotājus, preses konferencē norādīja Aizsardzības ministrs Vladislavs Kosiņaks-Kamišs

"Vairogu" veidos "visa veida nocietinājumi, barjeras, gaisa telpas novērošana visos līmeņos un esošo sistēmu modernizēšana," un tas tiks integrēts kopējā valsts aizsardzības sistēmā, pavēstīja ministrs.

Savukārt ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Veslavs Kukula piebilda, ka tiks izveidots moderns lidrobotu novērošanas tīkls, celti novērošanas un aizsardzības torņi, uzstādīti prettanku šķēršļi un rakti prettanku grāvji, būvēti bunkuri un patvertnes, kā arī iekārtoti iespējamie mīnu lauki.

Kukula uzsvēra, ka primārais mērķis ir atturēt jebkuru varbūtējo agresoru.

Amatpersonas norāda, ka "Vairogs" būs reģionālās aizsardzības infrastruktūras sastāvdaļa, kas NATO austrumu flangā tiks būvēta kopā ar Baltijas valstīm - Lietuvu, Latviju un Igauniju.

Būvniecība tiks finansēta no valdības budžeta, taču atbalsts tiks meklēts arī no Eiropas Savienības (ES), jo "Vairogs" vienlaikus stiprinās arī bloka austrumu ārējo robežu, norāda poļu amatpersonas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.

Pasaule Mediji: Krievija sistemātiski nodarbojas ar spiegošanu Baltijas jūrā

Krievija sistemātiski vāc informāciju par gāzes cauruļvadiem, datu kabeļiem, vēja ģeneratoru parkiem un militāro infrastruktūru Baltijas jūrā, vēsta Vācijas mediji.

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Lasiet arī

Pasaule Polija paraksta līgumu par 48 «Patriot» palaišanas iekārtām

Polija pirmdien parakstīja līgumu par 48 ASV izstrādāto pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot" palaišanas iekārtu ražošanu.

Pasaule Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Pasaule Aptauja: Trešdaļa poļu atbalsta Tuska valdību; trešdaļa nē

Pēc pusgadu ilgā darba premjerministra Donalda Tuska valdību pozitīvi vērtē 34,5% poļu, ber negatīvi 32,5%, liecina pagājušajā ceturtdienā publicētie aptaujas rezultāti.

Kriminālziņas Miris uz robežas ar Baltkrieviju migranta sadurtais poļu karavīrs

Nomiris uz robežas ar Baltkrieviju kāda migranta sadurtais poļu karavīrs, ceturtdien pavēstīja Polijas armijas pavēlniecība.