• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Meksikā no karstuma miruši 48 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 19:13, 25.05.2024


Meksikā no stipra karstuma ir miruši 48 cilvēki divu mēnešu laikā, un gandrīz puse no šiem nāves gadījumiem reģistrēti pēdējā nedēļā, piektdien paziņoja Veselības ministrija.



Kopš marta vidū Meksikā sākās karstuma sezona, mediķi ir snieguši palīdzību 956 cilvēkiem karstuma dūriena, dehidrācijas vai saules apdegumu dēļ. Izplatītākais nāves cēlonis šajā laikā bija karstuma dūriens.

Pašlaik 27 no 32 Meksikas štatiem gaisa temperatūra pārsniedz 40 grādus pēc Celsija. Ceturtdien Koavilas štata Monklovas pilsētā gaisa temperatūra bija 46 grādi pēc Celsija. Papildus tam lielā valsts daļā ir lijis mazāk nekā parasti šajā gada laikā.

No ekstrēma karstuma cieš arī dzīvnieki. Tabasko un Čjapasas štatos desmitiem bļauru ģints pērtiķu ir nokrituši no kokiem beigti vai saņēmuši veterinārārstu palīdzību dehidrācijas dēļ, informēja vides aktīvistu organizācijas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Meksikā desmitiem tūkstoši cilvēku protestē pret valdošo partiju

Desmitiem tūkstoši demonstrantu rozā apģērbā svētdien izgāja Meksikas pilsētu ielās un citviet pasaulē, lai "gājienā pēc demokrātijas" pirms 2.jūnijā gaidāmajām vēlēšanām vērstos pret Meksikā valdošo partiju.

Pasaule Mehiko piespriedīs bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdien tika nolemts piespriest bargākus cietumsodus par skābes uzbrukumiem, paziņoja varas iestādes.

Pasaule ASV delegācija apmeklēs Meksiku, lai runātu par imigrāciju

ASV Kongresā turpinoties debatēm par imigrācijas politiku, augsta ranga Vašingtonas amatpersonu delegācija apmeklēs Meksiku.

Pasaule Meksikai tuvojas potenciāli katastrofālā viesuļvētra «Otiss»

Viesuļvētra "Otiss" kļuvusi intensīvāka un sasniegusi potenciāli katastrofālas piektās kategorijas vētras līmeni, tuvojoties Akapulko kūrortam Meksikas Klusā okeāna krastā, pavēstīja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).