Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Pasaule
LETA 13:15, 09.05.2024 0

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.

 

Bijušais Lietuvas aizsardzības viceministrs un bijušais NATO ģenerālsekretāra palīgs izpildvadības jautājumos uzskatīja, ka runā ar Krievijas opozīcijas portāla "Meduza" pārstāvjiem, taču viņa intervija tika sagrozīta un publicēta Baltkrievijas propagandas kanālā.

Jaglinsks par kļūmi rakstīja platformā "Facebook", brīdinot citus politiķus un sabiedrībā zināmus cilvēkus.

"Ko es varu teikt, tas nozīmē atzinību [man], jo propagandisti, šķiet, ir noraizējušies par stipru un drošu valsti, par kuru mums jābūt gataviem cīnīties kā nekad agrāk," viņš rakstīja.

Prezidenta amata kandidāts brīdināja savus kolēģus turpmāk būt modriem, ja "opozīcijas kanāli" lūgs viņiem interviju.

Lietuvā ceturtdien plkst.20 beigsies iepriekšējā nobalsošana valsts prezidenta vēlēšanās, kurās Jeglinsks ir viens no astoņiem kandidātiem.

Lietuvas prezidenta vēlēšanas notiks svētdien. Ja pirmajā kārtā prezidents netiks ievēlēts, 26.maijā notiks vēlēšanu otrā kārta, kurā sacentīsies divi vislielāko atbalstu saņēmušie kandidāti. Lietuvas prezidents tiek ievēlēts uz piecu gadu amata termiņu ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

Lietuvas pilsoņiem līdztekus prezidenta vēlēšanām ir jāizdara izvēle arī saistošā referendumā par dubultpilsonības atļaušanu. Lai no konstitūcijas tiktu svītrots spēkā esošais dubultpilsonības aizliegums, "par" jānobalso vairāk nekā 50 procentiem visu balsstiesīgos.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Par jauno Ukrainas ārlietu ministru kļuvis Andrijs Sibiha

Ukrainas parlaments ceturtdien apstiprinājis ārlietu ministra amatā Andriju Sibihu.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule ASV apšaudē vidusskolā nogalināti četri cilvēki un 30 ievainoti

ASV apšaudē vidusskolā Vinderā, Džordžijas štatā, nogalināti vismaz četri cilvēki un vēl aptuveni 30 guvuši ievainojumus, ziņo avoti tiesībsargājošajās iestādēs.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvā izvietos Nīderlandes pretgaisa aizsardzības sistēmu «Patriot»

Nīderlande šomēnes uz militārajām mācībām Lietuvā nogādās tālas darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmu "Patriot", paziņoja Lietuvas Bruņotie spēki.

Pasaule Ukrainā Krievijas raķešu triecienā cietuši pieci lietuvieši

Ukrainā pirmdienas rītā notikušajā raķešu uzbrukumā tika ievainoti pieci vīrieši no Lietuvas, kuri nogādāja militāro palīdzību Ukrainas karavīriem, vēsta ziņu portāls "15min.lt".

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Pasaule Protestējot pret izraidīšanu, Baltkrievijas pilsonis Viļņā uzkāpj sakaru tornī

Lai protestētu pret Lietuvas varasiestāžu lēmumu izraidīt viņu no valsts, kāds Baltkrievijas pilsonis pirmdienas pēcpusdienā uzkāpa sakaru tornī Viļņā.