• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas triecienā Libānā nogalināts «Hizbollah» komandieris

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:43, 08.04.2024


Izraēlas armija pirmdien paziņoja par Libānas kaujinieku grupējuma "Hizbollah" komandiera likvidēšanu gaisa triecienā Libānā.



"Hizbollah" elites vienības "Radvānas spēki" komandieris Ali Ahmeds Huseins ir likvidēts Izraēlas iznīcinātāju triecienā Sultanijehā Libānas dienvidos, paziņoja Izraēla, apsūdzot "Hizbollah" komandieri par uzbrukumiem Izraēlas mērķiem, kas notikuši pēdējo mēnešu laikā.

Triecienā nogalināti vēl vismaz divi cilvēki, apstiprināja Izraēlas armija, Libānas valsts mediji un avoti drošības struktūrās.

Huseins "komandēja teroristu organizācijas "Hizbollah" "Radvānas spēkus" Hudžeiras reģionā, norādīja Izraēlas armija, piebilstot, ka triecienā nogalināti vēl divi "Hizbollah" kaujinieki.

"Hizbollah" apstiprināja, ka ir nogalināts tās kaujinieks Ali Ahmeds Huseins ar segvārdu Abass Džāfars, tomēr paziņojumā nav precizēts nedz viņa rangs, nedz nāves apstākļi.

Libānas oficiālā ziņu aģentūra vēsta, ka Izraēlas militārās lidmašīnas veica uzlidojumu neapdzīvotai mājai Sultanijehā, nogalinot trīs cilvēkus un vairākus ievainojot. Uzlidojuma laikā bojātas arī tuvumā esošās ēkas un infrastruktūra, ietekmējot vismaz desmit ģimenes.

"Hizbollah", kas ir palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" sabiedrotā, ir iesaistījusies apšaudēs ar Izraēlas armiju gandrīz katru dienu kopš 7.oktobra, kad "Hamās" kaujinieku uzbrukums Izraēlas dienvidos izprovocēja karu Gazas joslā.

Pēdējā laikā Izraēla arvien aktīvāk veic triecienus Libānas iekšienē.

"Hizbollah" un Izraēlas iepriekšējais karš bija 2006.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Baidens pārliecinājis Netanjahu atteikties no tūlītēja atbildes trieciena Irānai

ASV prezidents Džo Baidens telefonsarunā pārliecinājis Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu nesākt tūlītēju triecienu, lai atbildētu uz Irānas uzbrukumu, ziņo laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz divu Izraēlas amatpersonu neoficiāli teikto.

Sabiedrība Latvijas amatpersonas nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kas uz laiku pilda arī ārlietu ministra pienākumus, nosoda Irānas uzbrukumu Izraēlai naktī uz svētdienu.

Pasaule Irāna: atriebes akcija pret Izraēlu uzskatāma par noslēgušos

Irāna svētdienas rītā paziņojusi, ka atbildes akcija uz Izraēlas uzbrukumu Irānas konsulātam Damaskā, "var tikt uzskatīta par noslēgušos".

Pasaule Irāna raidījusi uz Izraēlu lidrobotus

Irāna no savas teritorijas sestdien raidījusi uz Izraēlu bezpilota lidaparātus, ziņo Izraēlas armija.