• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:24, 28.03.2024


Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".


Foto: Wikipedia

Pleskavas lidlaukā esošajām transporta lidmašīnām "Il-76" pagājušā gada 29.augustā uzbruka Ukrainas bezpilota lidaparāti, kā rezultātā tika iznīcinātas četras lidmašīnas un bojātas vairākas citas.

Tā kā Ukrainas lidrobotu uzbrukumi Krievijas mērķiem ir pastiprinājušies, Krievijas gaisa spēki ir nolēmuši pārvietot transporta lidmašīnas no Pleskavas uz drošāku vietu - uz Sibīriju, ziņoja "Louna-Eesti Postimees".

Sibīrijas Hantu-Mansu autonomajā apvidū - Jugrā pirms nedēļas Ņižņevartovskas pilsētas "Telegram" kanālā tika paziņots, ka transportlidmašīnas no Pleskavas tiks pārceltas uz Ņižņevartovsku.

Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvji un vietējais gubernators detalizēti apsprieda lidmašīnu un gaisa spēku personāla pārvietošanu, tai skaitā militārpersonu ģimeņu dzīves apstākļus jaunajā vietā.

Ņižņevartovska atrodas 2700 kilometru attālumā no Pleskavas. Sākotnējā informācija liecina, ka no Pleskavas uz Hantu-Mansu reģionu pastāvīgai dislocēšanai tiks pārceltas aptuveni desmit militārās transporta lidmašīnas Il-76. Apspriesta arī iespēja aprīkot vietējo lidostu ar pretgaisa aizsardzības sistēmām.

Kopā ar lidmašīnām tiks pārcelts arī militārais personāls un viņu ģimenes locekļi - kopumā līdz 1500 personu. Vietējām iestādēm būs jāatrod karavīru ģimenēm mājokļi jaunajā vietā un jānodrošina citi nepieciešamie pakalpojumi.

Ņižņevartovskas lidlauks esot gatavs apkalpot lielas transporta lidmašīnas un tur drošību esot vieglāk garantēt nekā Pleskavā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Sabiedrība Vēl dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu tiks prasītas valsts valodas zināšanas

Atbilstoši Satversmes tiesas (ST) spriedumam vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijā tiks prasītas valsts valodas zināšanas, secināms no Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) paustā pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes.

Pasaule Krievija apgalvo, ka atvairīts dronu trieciens pie smago bumbvedēju bāzes

Krievijā Saratovas apgabala Engelsā, kur bāzējas smagie bumbvedēji, piektdienas rītā esot likvidēts viens vai vairāki droni, apgalvo apgabala gubernators Romans Busargins.