• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:43, 28.03.2024


Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.



Gan Pekinai, gan Manilai ir savas pretenzijas Dienvidķīnas jūrā un pēdējos mēnešos starp šo valstu kuģiem vairākkārt ir notikusi konfrontācija.

"Filipīnu puses provokācijas ir tiešais iemesls nesenajam Dienvidķīnas jūras jautājuma saasinājumam," paziņojis Ķīnas Aizsardzības ministrija.

"Paļaujoties uz ārējo spēku atbalstu (..), Filipīnu puse bieži ir pārkāpusi tiesības, provocējusi un radījusi problēmas jūrā, kā arī izplatījusi nepatiesu informāciju, lai ietekmētu starptautiskās sabiedrības izpratni par šo jautājumu, kas, tā sakot, arvien vairāk virzās pa bīstamu ceļu," apgalvo Pekina.

Nesen incidents notika pie Spratlija salām, Filipīnām veicot piegādi karavīriem uz pietauvotā karakuģa "BRP Sierra Madre".

Filipīnas paziņoja, ka Ķīnas krasta apsardze bloķēja tās kravas kuģi un sabojāja to ar ūdens lielgabalu, ievainojot trīs karavīrus. Ķīnas krasta apsardze savukārt paziņoja, ka notikusi likumīga ārvalstu kuģa izraidīšana, jo tas "mēģināja vardarbīgi ielauzties" Ķīnas ūdeņos.

Manila izsauca Ķīnas vēstnieku saistībā ar šo incidentu, un pirmdien tika noorganizēta abu pušu ārlietu ministru vietnieku telefonsaruna.

"Ķīna neļaus Filipīnām darīt, ko tās vēlas, un reaģējusi saprātīgā un spēcīgā veidā," ceturtdien paziņoja Ķīnas Aizsardzības ministrija.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Ķīnas sūtnis šonedēļ apmeklēs Ukrainu, Krieviju un ES

Ķīnas Eirāzijas sūtnis Li Hui šonedēļ apmeklēs Krieviju, Ukrainu un Eiropas Savienības (ES) galveno mītni sarunām par divus gadus ilgstošo Krievijas-Ukrainas karu, trešdien pavēstīja Pekina.

Ekonomika Ķīna samazina procentu likmi

Ķīnas centrālā banka otrdien samazināja procentu likmi, kas tiek izmantota hipotekāro aizdevumu likmju noteikšanai, tādējādi cenšoties veicināt valsts ekonomikas izaugsmi.

Pasaule Ķīnā janvārī 15 gados lielākā deflācija

Patēriņa cenām Ķīnā janvārī gada griezumā reģistrēts straujākais kritums kopš 2009.gada otrā pusgada, bet ražotāju cenām kritums fiksēts sešpadsmito mēnesi pēc kārtas, liecina valsts statistikas biroja publiskotie dati.

Kultūra Ķīnā austrāliešu rakstniekam piespriests nosacīts nāvessods

Ķīnā Austrālijas pilsonim rakstniekam Janam Dzjuņam piespriests nosacīts nāvessods, pirmdien pavēstīja Austrālijas ārlietu ministre Penija Vona.