• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Erdogans apliecina Putinam, ka Turcija gatava sekmēt sarunas ar Ukrainu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:36, 19.03.2024


Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans telefonsarunā apsveicis Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ar uzvaru "vēlēšanās", kā arī atkal piedāvājis kļūt par vidutāju Krievijas un Ukrainas starpā, pavēstīja Erdogana birojs.



"Prezidents Erdogans pauda pārliecību, ka Turcijas un Krievijas attiecību pozitīvā attīstība turpināsies, kā arī apliecināja, ka Turcija ir gatava spēlēt sekmējošu lomu, lai notiktu atgriešanās pie sarunu galda ar Ukrainu," teikts paziņojumā.

Erdogans marta sākumā uzņēma Stambulā Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Putinam bija paredzēts apmeklēt Turciju februārī, bet Krievijas diktators vizīti atcēla.

Turcijas ārlietu ministrs Hakans Fidans pirmdienas vakarā brīdināja par "bīstamo" retoriku, kas skan Eiropā un Maskavā.

"Šim karam ir jābeidzas," intervijā telekanālam "CNN Turk" sacīja ministrs.

"Abās pusēs tūkstošiem māšu apglabā savus bērnus, un tas turpinās. Abām pusēm ir pārāk daudz, ko zaudēt, un nav nekā, ko iegūt," norādīja Fidans.

Ministrs pauda bažas par konflikta izplešanās risku reģionā un brīdināja, ka runas par "eiropiešu karavīriem, kodoldraudiem... tas viss ir bīstami".

"Turcija ir viena no retajām NATO valstīm, kas aicina uz mieru. Mūsu prezidents aicina uz mieru," sacīja Turcijas ārlietu ministrs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.