• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


WSJ: Čehija munīciju Ukrainai iepērk arī no Krievijas sabiedrotajiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:41, 18.03.2024


Čehija ir apzinājusi aptuveni 800 000 artilērijas lādiņu iegādei no dažādiem piegādātājiem visā pasaulē ne tikai Rietumvalstīs, bet arī pie Krievijas sabiedrotajiem, un ir atradusi vēl 700 000 lādiņu, kurus var iegādāties papildus, vēsta laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ).



WSJ ziņo, ka Čehija pašlaik iepērk 300 000 padomju tipa lādiņu un aptuveni 500 000 Rietumos ražotu lādiņu.

Kā noskaidrojuši WSJ žurnālisti, munīcijas, kuru Čehija nodos Ukrainai, piegādātāju vidū ir arī Krievijas sabiedrotie, lai gan Prāga nepublisko, kur tieši iepērk Ukrainai paredzēto munīciju.

Tirdzniecības līgumi liecina, ka piegādes tiks veiktas caur Čehiju vai trešajām valstīm, lai slēptu saikni starp izcelsmes valstīm un Ukrainu un neizraisītu Maskavas dusmas uz piegādātāju, liecina WSJ rīcībā esošā informācija.

Pašlaik jau ir samaksāts par pirmo 300 000 šāviņu partiju, kurai vislielāko finansējumu piešķīrusi Vācija, ziņo laikraksts.

Kā norāda Čehijas valdība, kad būs pieejami līdzekļi, būs pieejams vairāk šāviņu. Pirmās piegādes Ukrainai varētu sākties tuvāko nedēļu laikā.

Februārī Minhenes drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels pavēstīja, ka Čehija ārpus Eiropas Savienības (ES) apzinājusi 800 000 šāviņu, ko valstis, kuru rīcībā ir šie šāviņi, ir gatavas nekavējoties pārdot.

Čehija paziņoja par līdzekļu vākšanu un koordinē šo operāciju. Čehijas sāktajā munīcijas iegādes projektā iesaistījušā aptuveni 20 valstis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.

Sabiedrība Prāgā tūkstošiem protestējuši pret atbalstu Ukrainai

Tūkstošiem prokrieviski noskaņotās Čehijas opozīcijas partijas atbalstītāju sestdien Prāgā protestējuši pret valsts centriski labējo valdību, kritizējot tās ekonomisko politiku un militāro atbalstu Ukrainai.

Pasaule Toyota pēc gandrīz mēnesi ilga pārtraukuma atjaunos ražošanu Čehijā

Japānas autobūves uzņēmuma "Toyota Motor Corp." Čehijas struktūrvienība piektdien paziņoja, ka atjaunos ražošanu valstī, kas bijusi apturēta gandrīz mēnesi saistībā ar ugunsgrēku plastmasas detaļu piegādātāja ražotnē.

Pasaule Čehija atceļ līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi

Čehijas valdība trešdien atcēla komunistu varas laikā noslēgtus līgumus, kas ļāva Krievijai bez maksas lietot zemi un nekustamos īpašumus Prāgā un dažās citās pilsētās.