• Edijs,
  • Edvīns
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijā gaidāma opozīcijas protesta akcija «Pusdienlaiks pret Putinu»

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:40, 17.03.2024


Krievijā trešo dienu turpinoties balsošanai tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, svētdien gaidām opozīcijas izsludinātā protesta akcija "Pusdienlaiks pret Putinu".



Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski ir vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Vladimira Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiek no 15. līdz 17.martam.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.

Tomēr svētdien Kremļa režisēto izrādi varētu izjaukt opozīcijas izsludinātā akcija, kuras ietvaros krievi, kas noskaņoti pret Putina režīmu, aicināti svētdien plkst.12 pēc vietējā laika vienlaicīgi masveidā ierasties vēlēšanu iecirkņos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Pasaule ISW: Krievi ielauzušies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas

Krievijas karaspēks Ukrainas teritorijā Harkivas apgabala ziemeļos ielauzies ne vairāk kā astoņu kilometru attālumā no robežas un ir apņēmies izveidot "buferzonu", nevis virzīties Harkivas apgabala dziļumā, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Rīgā notiek Krievijas prezidenta vēlēšanas

Latvijā Krievijas prezidenta "vēlēšanas" svētdien notiks divos iecirkņos, kas būs izvietoti Krievijas vēstniecības telpās Ukrainas neatkarības ielā 2, Rīgā.

Pasaule Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Moldovā un Gruzijā

Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgo rīkošanu un to rezultātus Moldovas Pārdņestras reģionā un Gruzijas reģionos - Abhāzijā un Dienvidosetijā, pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Sabiedrība Protestēs pret vēlēšanām Krievijā

Pasākuma norises vietā ikviens aicināts ierasties ar Latvijas un Ukrainas karogiem, plakātiem un simboliku.