Baidens ieguvis pietiekami daudz balsu demokrātu nominācijas nodrošināšanai

Pasaule
LETA 06:50, 13.03.2024 0

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Demokrātu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

 

ASV telekanāli CNN un NBC ziņoja, ka Baidens pēc uzvaras Džordžijas priekšvēlēšanās ir pārsniedzis nepieciešamo 1968 delegātu balsu skaitu nominācijas nodrošināšanai.

Tā kā Baidenam nav nopietnas konkurences viņa partijā, jau tika uzskatits par drošu, ka 81 gadu vecais Baidens būs demokrātu kandidāts prezidenta vēlēšanās. Viņš tks oficiāli nominēts partijas konferencē augustā.

Nepieciešamajam delegātu skaitam no Republikāņu partijas otrdien tuvojās eksprezidents Džo Tramps. Ir gandrīz droši, ka prezidenta vēlēšanās 5.novembrī būs tie paši kandidāti kā vēlēšanās 2020.gadā, kurās Baidens uzvarēja Trampu.

Trampa vienīgā nopietnā sāncense cīņā par republikāņu nomināciju Nikija Heilija pagājušonedēļ paziņoja par savas kampaņas izbeigšanu.

Tramps vēl nav matemātiski nodrošinājis nepieciešamās 1215 no 2429 republikāņu konventa delegātu balsīm, bet tas var notikt kuru katru brīdi.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Armēnijā desmiti tūkstoši protestē pret teritoriju atdošanu Azerbaidžānai

Desmiti tūkstoši cilvēku ceturtdien pulcējās Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās, protestējot pret valdības nodomu atdot atsevišķas teritorijas kaimiņvalstij Azerbaidžānai, ar kuru Armēnijai ilgstoši bijušas naidīgas attiecības.

Pasaule Izraēla pauž vilšanos par Baidena brīdinājumiem

Izraēlas vēstnieks ANO ceturtdien paudis vilšanos par ASV prezidenta Džo Baidena draudiem pārtraukt noteiktas ieroču piegādes Izraēlai, ja tā uzbruks Rafahas pilsētai Gazas joslas dienvidos.

Pasaule Ukraina veic triecienu naftas pārstrādes rūpnīcai Baškortostānā

Krievijā Baškortostānas republikā Salavatas pilsētā ar Ukrainas Drošības dienesta (SBU) dronu veikts trieciens naftas pārstrādes rūpnīcai, paziņojis avots Ukrainas izlūkdienestos.

Pasaule Slovēnija sāk Palestīnas valsts atzīšanas procedūru

Slovēnijas valdība ceturtdien pieņēmusi lēmumu atzīt Palestīnas valsti, kas tiks nodots apstiprināšanai parlamentā līdz jūnija vidum.

Lasiet arī

Pasaule Baidens runā par valsts stāvokli uzbrūk Trampam

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien teica runu par valsts stāvokli, tās sākumā uzbrūkot savam gaidāmajam prezidenta vēlēšanu sāncensim Donaldam Trampam un brīdinot, ka ASV demokrātija ir apdraudēta.

Pasaule Baidens un Tramps triumfē «Lielās otrdienas» priekšvēlēšanās

ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps otrdien triumfēja savu partiju priekšvēlēšanās tā dēvētajā Lielajā otrdienā, kad vienlaikus tika izcīnītas demokrātu un republikāņu nacionālo konventu delegātu balsis turpat vai trešdaļā štatu.

Pasaule Baidens: ASV sāks palidzības piegādes Gazai ar gaisa transportu

ASV sāks piegādāt palīdzības kravas Gazas joslai ar gaisa transportu, piektdien paziņoja ASV prezidents Džo Baidens.

Pasaule Baidens atzīts par «piemērotu amata pienākumiem»

ASV prezidents Džo Baidens vēl arvien ir "piemērots amata pienākumiem" un bez jaunām veselības problēmām, trešdien paziņoja viņa ārsts pēc 81 gadu vecā prezidenta ikgadējās veselības pārbaudes.