• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baidens paraksta likumprojektu paketi, novēršot valdības darba daļēju apturēšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 21:40, 10.03.2024


ASV prezidents Džo Baidens sestdien parakstīja Kongresa pieņemto valdības finansējuma likumprojektu paketi, novēršot vairāku federālo institūciju darba apturēšanu, kas būtu notikusi šajā nedēļas nogalē.


Foto: twitter

640 miljardu dolāru vērtā pakete piektdien Senātā guva plašu abu partiju atbalstu, lai gan pret to iebilda apmēram 20 republikāņu un viens demokrāts. Trešdien tā relatīvi viegli tika pieņemta Pārstāvju palātā, lai gan labējie republikāņi bija neapmierināti, ka šī pakete nerisina vairākas šīs partijas politikas prioritātes.

Kongresam pirms pieciem mēnešiem būtu vajadzējis pieņemt 12 ikgadējo tēriņu likumprojektus, kas sastāda federālo budžetu. Bez Senāta piektdienas balsojuma vairāku ministriju un iestāžu darbība apstātos šajā nedēļas nogalē.

Senāts nobalsoja par pirmajiem sešiem likumprojektiem, kas ļauj līdz finanšu gada beigām 30.septembrī darboties ministrijām un iestādēm, kuru pārziņā ir lauksaimniecība, tirdzniecība, tieslietas, zinātne, vide, mājokļi, transports un kara veterānu programmas.

Pārējie seši likumprojekti, kas cita starpā paredz finansējumu aizsardzībai, nodarbinātībai, veselībai un robežapsardzei, pagaidām ir atlikti, bet tie jāpieņem līdz 22.martam.

Pieņemtā pakete paredz par līdz 10% samazināt finansējumu republikāņu regulāri kritizētajām iestādēm, tostarp Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), Vides aizsardzības aģentūrai (EPA) un Alkohola, tabakas, šaujamieroču un sprāgstvielu birojam (ATF).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Sabiedrība Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.