Baidens: ASV sāks palidzības piegādes Gazai ar gaisa transportu

Pasaule
VS.LV 11:51, 02.03.2024 0

ASV sāks piegādāt palīdzības kravas Gazas joslai ar gaisa transportu, piektdien paziņoja ASV prezidents Džo Baidens.

 

"Mums vajag darīt vairāk, un Savienotās Valstis darīs vairāk," Baidens sacīja reportieriem Baltajā namā, kad tur sākās viņa tikšanās ar Itālijas premjerministri Džordžu Meloni.

"Tuvākajās dienās mēs apvienosimies ar mūsu draugiem Jordānijā un citiem, nodrošinot papildu pārtikas un [citu] krājumu gaisa piegādes," Baidens sacīja Ovālajā kabinetā.

ASV arī apsvērs iespējamu "jūras koridoru" lielu palīdzības daudzumu piegādāšanai Gazas josla, kur iedzīvotājiem trūkst pārtikas, ūdens un medikamentu, sacīja Baidens.

ASV prezidents piebilda, ka viņš "uzstās", lai ASV sabiedrotā Izraēla ielaistu Gazas joslā vairāk palīdzības kravas mašīnu.

"Nekādu attaisnojumu, jo patiesība ir tāda, ka Gazā ieplūstošā palīdzība ne tuvu nav pietiekama. Nevainīgas dzīvības ir apdraudētas, un bērnu dzīvības ir apdraudētas," sacīja Baidens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 50 000 cilvēku protestē pret ārvalstu aģentu likumu

Tbilisi sestdienas vakarā apmēram 50 000 cilvēku piedalījās protesta mītiņā pret likumu par "ārvalstu aģentiem", ko gatavojas pieņemt Gruzijas parlaments, ziņo aģentūra "Reuters".

Pasaule Lietuvā šodien notiek prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Pasaule Eksperts: Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus

Uzbrūkot Harkivas apgabalam, Krievija pārbauda Ukrainas spēkus, aģentūrai LETA pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors un Hārvarda Universitātes viespētnieks Māris Andžāns.

Pasaule Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas

Lietuvā svētdien notiks prezidenta vēlēšanas. 1895 iecirkņi durvis vērs plkst.7 un tiks slēgti plkst.20.

Lasiet arī

Pasaule Baidens ieguvis pietiekami daudz balsu demokrātu nominācijas nodrošināšanai

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Demokrātu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

Pasaule Baidens runā par valsts stāvokli uzbrūk Trampam

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien teica runu par valsts stāvokli, tās sākumā uzbrūkot savam gaidāmajam prezidenta vēlēšanu sāncensim Donaldam Trampam un brīdinot, ka ASV demokrātija ir apdraudēta.

Pasaule Baidens un Tramps triumfē «Lielās otrdienas» priekšvēlēšanās

ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps otrdien triumfēja savu partiju priekšvēlēšanās tā dēvētajā Lielajā otrdienā, kad vienlaikus tika izcīnītas demokrātu un republikāņu nacionālo konventu delegātu balsis turpat vai trešdaļā štatu.

Pasaule Baidens atzīts par «piemērotu amata pienākumiem»

ASV prezidents Džo Baidens vēl arvien ir "piemērots amata pienākumiem" un bez jaunām veselības problēmām, trešdien paziņoja viņa ārsts pēc 81 gadu vecā prezidenta ikgadējās veselības pārbaudes.