• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Itālijas ģenerālis atstādināts par pretrunīgiem izteikumiem savā grāmatā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 20:31, 28.02.2024


Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Kroseto uz 11 mēnešiem atstādinājis no pienākumu pildīšanas ģenerāli Roberto Vannači, atklājoties pretrunīgiem viņa izteikumiem par homoseksuāļiem, vides aizstāvjiem un imigrantiem.



Šajā laikā viņa alga tiks samazināta uz pusi.

Pagājušajā gadā ģenerālis bez valdības vai armijas vadības ziņas publicēja grāmatu "Il mondo al contrario" (Pasaule kājām gaisā). Grāmatā ģenerālis homoseksuāļus raksturoja kā "nenormālus" un runā par iespējamo "minoritāšu diktatūru".

Grāmatā, kas uz laiku kļuva par vienu no Itālijas pirktākajiem izdevumiem, piemēram, lasāms: "Normāla ir heteroseksualitāte. Ja jūs par normālu uzskatāt kaut ko citu, tad pie tā ir vainojams starptautiskais geju lobijs, kas īsteno savas mahinācijas."

Izskanējuši minējumi, ka Vannači varētu jūnijā kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās no nacionālkonservatīvās partijas "Līga". Partijas līderis un vicepremjers Mateo Salvīni, komentējot Vannači atstādināšanu, platformā "X" paziņojis: "Lai dzīvo domas un vārda brīvība!"

Kroseto atstādināšanu pamatoja, sakot, ka ģenerālis kaitē bruņoto spēku neitralitātes principam un grauj armijas reputāciju.

Vannači bija iesaistīts daudzās Itālijas armijas ārvalstu misijās, tai skaitā Balkānos, Irākā un Jemenā.

Pēc vairākām sūdzībām Romas prokuratūra pret viņu sāka izmeklēšanu par rasu naida kurināšanu. Turklāt pret viņu tiek veikta izmeklēšana aizdomās par krāpšanu un līdzekļu piesavināšanos laikā, kad viņš bija Itālijas vēstniecības Maskavā militārais atašejs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Pasaule Miris pēdējais Itālijas kroņprincis Viktors Emanuēls

86 gadu vecumā savas ģimenes lokā Ženēvā miris pēdējā Itālijas karaļa dēls Savojas un Neapoles princis Viktors Emanuels, paziņojis Savojas dinastijas nams.

Pasaule Itālija izstājas no Ķīnas «Vienas jostas, viena ceļa» iniciatīvas

Itālija oficiāli izstājusies no Ķīnas "Vienas jostas, viena ceļa" infrastruktūras iniciatīvas, trešdien vēstī laikraksts "Corriere della Sera".

Pasaule Itālijas policija konfiscē 779 miljonus eiro no «Airbnb»

Itālijas finanšu policija pirmdien konfiscēja vairāk nekā 779 miljonus eiro no tiešsaistes mājokļu izīrēšanas platformas "Airbnb" par tā nesamaksātiem nodokļiem.

Pasaule Itālija atvēl miljardu eiro dzimstības veicināšanai

Itālijas valdība atvēlējusi miljardu eiro dzimstības veicināšanai, kā arī uzsākusi virkni pasākumu ģimeņu atbalstam, šādi reaģējot uz dzimstības rādītāju pasliktināšanos, kas cita starpā apdraud arī sociālās labklājības sistēmu.