• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kremlis varētu veikt hibrīdkara operāciju Moldovā - ISW

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:45, 15.02.2024


Kremlis rada informatīvus priekšnoteikumus, lai tuvākajā laikā varētu veikt hibrīdkara operāciju Moldovā, secinājis ASV Kara studiju institūts (ISW).



Vienlaikus institūta analītiķi norāda, ka iespējamās operācijas laiks vēl nav noteikts.

Kremļa amatpersonas un propagandisti cenšas radīt informatīvo vidi, lai attaisnotu iespējamos Krievijas centienus destabilizēt Moldovu un kavēt tās integrāciju Rietumos, un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumi liecina, ka Kremlis izvērsis plašus centienus informatīvajā telpā, uzskata ISW.

Citas Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersonas, tai skaitā Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova, jau iepriekš apgalvoja, ka Moldovas varasiestādes cenšoties ekonomiski "nožņaugt" Piedņestru, kavē diplomātisku Piedņestras konflikta risinājumu un saskaras ar plašu sabiedrības neapmierinātību ar Kišiņevas politiku.

Kāds ar Kremli saistīts Krievijas blogeris nesen pastiprināti pievērsās Piedņestras jautājumam, popularizējot Kremļa naratīvus un apgalvojot, ka Moldova tiek "militarizēta", lai "piespiedu kārtā reintegrētu" Piedņestru. Pēc blogera domām, Krievijai tam vajadzētu sagatavoties.

Moldovas varasiestādes nesen apsūdzēja Krievijas miera uzturētājus Piedņestrā, ka tie Moldovas drošības zonā rīko mācības un izmanto ieročus, tādējādi pārkāpjot Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Apvienotās kontroles komisijas protokolus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Pasaule Moldovā notiek pašvaldību vēlēšanas; Krieviju apsūdz par iejaukšanos

Moldovā svētdien notiek pašvaldību vēlēšanas, pirms kurām Moldovas amatpersonas vainoja Krieviju par iejaukšanos nolūkā ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

Pasaule Moldovas prezidente: Krievija pērk vēlētāju balsis

Krievija pērk Moldovā nedēļas nogalē gaidāmo pašvaldības vēlēšanu vēlētāju balsis, virzot naudu promaskaviskajām partijām, intervijā telekanālam "Jurnal TV" sacīja Moldovas prezidente Maija Sandu.

Sabiedrība Latvija plāno atbalstīt Moldovu ar 50 000 eiro

Latvija no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" plāno 50 000 eiro novirzīt Moldovai, tādējādi atbalstot Krievijas agresijas pret Ukrainu izraisītās enerģētiskās krīzes pārvarēšanu un Moldovas enerģētiskās noturības veicināšanu, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas ievietots Tiesību aktu portālā (TAP).

Pasaule Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sākšanu ar Moldovu šogad

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs šodien ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas laikā Ņujorkā tikās ar Moldovas prezidenti Maiju Sandu, uzsverot, ka Latvija atbalsta iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) sarunu sākšanu ar Moldovu jau šogad.