• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


NBS komandieris: Rietumi var palielināt militāro atbalstu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 11:28, 06.02.2024


Rietumi vēl nav izsmēluši savas rezerves un var būtiski palielināt militāro atbalstu Ukrainai, uzsvēr Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.



Taujāts, vai šogad varam sagaidīt kādu pavērsienu karā Ukrainā, NBS komandieris pauda cerību, ka ir iespējams sagaidīt ukraiņu operacionālos panākumus, vienlaikus viņš atturējās prognozēt kādu kardinālu pavērsienu, kas būtu tuvs ukraiņu uzvarai.

Šādu piesardzību prognozēs nosaka abu pušu spēku attiecības, situācija ar militāro atbalstu Ukrainai un resursu pietiekamība, skaidroja Kalniņš.

NBS komandieris piebilda, ka nevar izslēgt, ka notiek kas ārkārtējs, kas situāciju kardināli izmaina Ukrainai par labu, piemēram, šāds ārkārtējs process varētu būt izmaiņas pašā Krievijā. "Līdzīgi kā ar Padomju Savienību, kas sabruka no iekšienes. Protams, situācija pasaulē ir sarežģīta - nemieri Gazā, apdraudējumi Sarkanajā jūrā, tāpēc mums jābūt uzmanīgiem ar prognozēm," sprieda NBS komandieris.

Runājot par Rietumu militārā atbalsta palielināšanas iespējām, Kalniņš atzīmēja, ka nepieciešama politiska izšķiršanās un rīkojums NATO valstu militārpersonām pārskatīt resursu krājumus. Ja paraugās, kādas ieroču sistēmas kopš pagājušā gada beigām tiek piegādātas Ukrainai, tad tās vairs nav no padomju laikiem, tās ir Rietumu tipa ieroču sistēmas.

Kalniņš piebilda, ka Ukrainas kara kontekstā visvairāk raizējas par pašas Ukrainas sabiedrības nogurumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Pasaule Latvija plāno iesaistīties sociālās infrastruktūras rekonstrukcijā Ukrainā

Latvija ar 2,4 miljoniem eiro plāno iesaistīties desmit sociālās infrastruktūras objektu rekonstrukcijā Čerņihivas apgabalā, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotā informatīvā ziņojuma, ko otrdien konceptuāli atbalstīja valdībā.

Sabiedrība Rīgā izsludina konkursu Ukrainas iedzīvotāju integrācijai

Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centrā līdz 25.martam var iesniegt projektus konkursam "Atbalsta nodrošināšana Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai".

Pasaule Kanāda šogad Ukrainas atbalstam atvēlēs trīs miljardus dolāru

Kanāda sestdiena parakstījusi drošības līgumu ar Ukrainu un apsolījusi šajā gadā piešķirt 3,02 miljardus kanādiešu dolāru (2,07 miljardus eiro) Kijivas finansiālajam un militārajam atbalstam.

Pasaule Ekvadora atsakās no ieroču sūtīšanas Ukrainai

Ekvadora pirmdien atteicās no padomju laika ieroču sūtīšanas Ukrainai pēc tam, kad prezidenta solījums to darīt izraisīja strīdu ar Krieviju, kas aizliedza Ekvadoras banānu un ziedu importu.